Min middag (och frukost)
CITRONKÖTTBULLAR
4 portioner
2 msk ströbröd
1/2 dl mjölk
400 g nötfärs
1 ägg
1/2 gul lök, finhackad
1 hackad vitlöksklyfta
skal av 1 citron + 1 msk citronsaft
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk rapsolja till stekning
1. Blanda ströbröd och mjölk. Låt svälla några minuter. Rör ner färs, ägg, lök, citron, salt och peppar.
2. Rulla bullar, fukta händerna med kallt vatten emellanåt så går det lättare. Stek köttbullarna precis före servering.
Som tillbehör har jag minikeso, avocado, ruccola, vilda tomater och yoghurtdressing smaksatt med italiensk salladskrydda. behöver jag säga hur gott det var ännu en gång? :)
Frukosten var också trevlig, 2 äggmackor, minikeso, nektarin och mandarin.
Vad har du ätit för gott idag?
jag ska under de närmsta dagarna fota detaljer och saker jag tycker extra mycket om i mitt hem och sen lägger jag upp bilderna. ska göra fint i stora rummet först bara..:)
Jag har ätit fiskpinnar. Igen. Vad ska jag äta till lunch på jobbet imorgon? Fiskpinnar. Borde försöka orka laga någon annan mat men jag har lite ont om inspiration just nu.
Linnéa: det ser jag fram emot, förstår att du har mycket att göra..
Emma: fiskpinnar är gott, det är tråkigt att laga mat till bara sig själv, chrille är i haparanda till tors eller fre så jag är rätt lonley...
du torterar mej me dina matbilder. jag hann inte ta bort sidan innan min mage såg å du kan tro vilket liv de blev på den... så ja.. tack så jävla mycke.. hur ska jag nu försöka tillfredställa den me nån tråkmacka när den vet va andra magar får?!
åh, förlåt så mycket vännen, vi kan äta goköttbullar när du kommer upp under semestern.
Citron i köttbullar, lät ruskigt gott.
Måste jag banne mig testa!
Lite annorlunda med citronköttbullar, men det låter väldigt gott! :o))
/Eva