Min överviktiga katt

Stackars Marvel har fått börja sin diet idag och han är typ helt förkrossad. Ninja har fått ett litet kryp-in att äta i och han har redan listat ut hur han kan plocka ut en liten torrfoderkula med tassen för att sedan glufsa i sig den. men härda ut älskling, klockan fem får du dina 60 g obesity control-foder från veterinären!

Han ska gå ner
ungefär 1,5 kg för att inte ligga i riskzonen, det är faktiskt väldigt vanligt med diabetes bland övervktiga katter. Veterinären berättade att light-foder i form av royal canin, eukanuba inte fungerar som bantningsfoder, utan att man måste handla på djursjukhuset i gammelstad för att det ska fungera. Det har vi gjort och idag är första dagen för marvels mat-tider.


tussen

Kommentarer
Postat av: Emma

Stackars lilla tjockis! Hur ser ninjas kryp-in ut? Åh han ser till och med tankfullt sorgsen ut på bilden. Hoppas han går ner snabbt så han slipper vara martyr så länge!

2008-12-20 @ 18:24:36
URL: http://kompiskrubb.wordpress.com
Postat av: Carro

Gud vad fin bild. Fin-marvel.

Jason skulle också behöva samma foder från djursjukhuset, för royal canin verkar inte alls fungera som du just skrev :) är orolig att han ska åka på diabetes. vad kostar det att köpa i gammelstad?



2008-12-20 @ 23:03:04
URL: http://regalo.blogg.se/
Postat av: maua

Emma: det hoppas jag med, man känner sig så elak när han inte får mat hela tiden... men det ska nog gå bra, vi måste bara få in vanan allihopa. man måste som svälta in honom på fasta mattider. Ninja har som en titen pälsklädd låda med pytteliten ingång (vi har stoppat dit en bok så inte marre får plats).



Carro: tack! den är typ helt oredigerad för jag kan ändå inge bra ;) nu har vi köpt typ 1,5 kg för 200kr, typ samma pris som royal och då ska han bara äta 60 g per dag så det blir ju ändå rätt drygt :)

2008-12-20 @ 23:47:03
URL: http://maua.blogg.se/
Postat av: Carro

Jaha, men det var inte så farligt då. Vilken är det ni köpt, vilket märke?

Oj 60 g, jaa jättedrygt ju.. Haha man kommer ju tycka helt synd om dom när dom varit så bortskämda med maten :) hehe. Men dom behöver det ju som sagt.

2008-12-21 @ 00:32:09
URL: http://regalo.blogg.se/
Postat av: maua

det är royal canin men går bara att köpa i gammelstad. det heter obesity control. be om att få med en sån här mät-kopp så man vet hur mycket man ska portionera ut :) sen måste du väga jason också om du inte vet vad han väger redan :)

2008-12-21 @ 10:44:13
URL: http://maua.blogg.se/
Postat av: Sarah

Oj då, Alice skulle också behöva tappa nåt kilo för hon är sjukt fet. Men jag blir så misstänksam mot gammelstan, dom försöker bara lura folk på pengar har man ju fått uppfattning av =/ Fast det skulle inte gå att göra så för oss, dom äter ju av varandras mat =/ Och om Bob får i sig nån annan mat än den vi har så spyr han. Hjälp mig!

2008-12-21 @ 11:51:16
URL: http://sarahyj.blogg.se/
Postat av: maua

Alltså det var ju hon Alexis som rekomenderade att vi skulle köpa mat i gammelstan, marvel får mat på fasta tider och medans han äter får ninja vara i något annat rum för hon får ju inte äta upp hans mat ;) det är ju lite meckigt men det går om man vill :)

2008-12-21 @ 14:06:52
URL: http://maua.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0