Min obsevation

Idag när jag och C satt och fikade på mat och prat fick jag ofrivilligt höra en lustig kommentar: "alltså vi måste gå nu, det är så varmt här. stolarna ger mig så jävla mycket rövsvett!" Varpå killens kompisar höhö:ade lite instämmande. Innan jag skulle börja prata om rövsvett på ett fik, alltså. Dessutom så var det väldigt hög ljudnivå inne på fiket plus att vi inte ens satt brevid dom så han sa det ju ganska högt dessutom. Karlar alltså!

Ikväll blir det persisk middag på Zan och sen bananglass hemma med Fire, walk with me på dvd (tack joakim!). Jag tror att jag ska äta Noon och Kebab som vanligt(=kyckling och oxfile med grillade grönsaker och ett stort bröd).

Just nu sitter C och tattuerar låtsashud(övning ger färdighet) så det låter illa som faan. bäst att hitta på något så man ite blir tokig :)

Min nuna


Nu blir det let´s Dance-final i boden med klassisarna! så här ser min nuna ut idag:

image246
Peace out, homies!

Min Glenn Killing

Minns inte om jag har nämnt det men jag, Chrille, Joel och Frida har varit på Henrik Schyfferts, the 90's - ett försvarstal, ikväll. Jag blev väldigt glatt överraskad måste jag säga. Förr i världen (typ 90-talet) var Henrik inte så speciell. Han var en kille i Killing-gänget, lite som en sideshow-bob. Glenn Killing har definitivt växt, nu har han härliga skämt, djup självinsikt och prickar bullseye i min humor. Tack Henrik, det här var kul.

Blev dock lite besiviken på en sak. Innan vi skulle åka kollade jag igenom alla mina favoritbloggar som vanligt och när jag går in på Schyferts så ser jag till min fasa att han har lagt ner. VA? varför då? hans blogg är ju relativt ny men har ändå klättrat högt upp på listan bland sveriges mest lästa bloggar. hm! säger jag bara. HM!


Henrik, jag gillar dig ändå så därför lägger jag ut en idolbild på dig.
(jag har snott den från din blogg, HA!)
image245


förresten, kolla in Marvel när han var kissebebis!

Min Paneldebatt

Dagen har varit bättre idag faktiskt. Pluggat lite, lunchat med kock-anna och simmat och morgonpromenerat med Sarah. Allt har flytit på, precis som det klorförgiftade vattnet i pontusbadets simbassäng. Mitt vatten däremot, är klart och rent idag, kanske det ligger något gammalt plåster på botten, men vem bryr sig?

Göteborgsresan börjar närma sig med stormsteg nu, har inte varit ett dugg nervös nästan fram tills idag. det var som att en blixt slog ner rätt i skallen på mig då jag kom på att "jag åker ju om en och en halv vecka!", paniken han stråla ner efter ryggraden men jag lugnade mig rätt fort. det är ju en tidsbegränsad tripp, jag kommer ju hem men fan vad jag kommer sakna min man och mina katter. Åh, älsklingar, glöm mig inte!

Imorgon har vi paneldebatt som examinationstillfälle i arb.miljö och stress-kursen, hoppas jag inte gör bort mig...

Min misslyckade kväll

Vad hände egentligen? allt var ju bra för två timmar sen.

hela dagen har varit jättebra, har hängt hos Joakim och snackat strunt, hur trevligt som helst. sen blev det till att åka hem och äta gott, lax och potatis, trevligt det med.
Sen rasade allt. Det känns som om någon tappat mig i golvet. Jag fattar inte varför jag blir så här; apatisk, självömkande och allmänt sur och deppig.


please, cheer me up!


Veckans träning blir följande:

Ons: promenad 06.00 före frukost, simma valfritt antal längder
Tors: 30 min crosstrainer
Fre: Simma 40 längder
Lör: Promenad
Sön: spinning

tar det lite lugnt så här första veckan efter sjukdom, sen blir det åka av ska ni veta!

Min kokobello blogg

Blogg.se verkar ju vara på taskigt humör idag också! det är ju ovanligt.
Idag har jag inte så mycket att göra faktiskt, blir mest att svamla på.

11.00 - Brunch
13.00 - fara och hälsa på Jocke
16.30 - träna
18.00 - äta någon form av middag
19.00 - lämna in alla hälsopsykologiuppgifterna
20.00 - hämta föräldrarna på flygplatsen

sen händer det nog mest impulsgrejer faktiskt. träningsschema för veckan kommer ikväll, förresten. måste känna efter hur det känns först!

Min nya header

Nu är bloggen klar, vad tycks? :)
helt annan stil mot för vad jag hade tidigare men jag gillar ju att variera mig. Headern har min man gjort (enbart till mig och är absolut inte till låns), han är så snäll och begåvad. Jag älskar att han är begåvad, jag attraheras verkligen av kreativitet och handlingskraft, inte bara hos män utan även andra relationer blir påverkade av min konstiga dragning. Om någon av mina vänner visar sig ha en dold talang blir jag jätteimponerad och vill lära mig allt dom kan.

image244
här får ni en bild på kisse i snön

Min design

Ursäkta röran, jag håller på att bygga om! helt själv den här gången faktiskt, tragglar mig igenom html-träsket på stappliga ben, men jag är stolt som en tupp! det är en riktig prestation för mig, jag har nämnligen aldrig fattat html förän  bruno lärde mig. jag står i skuld till henne, fan! har inte varit så här kreativ på år!

som tack lägger jag upp en bild på min kusin när han rockar guitarhero (ja, han har godkänt uppladdningen).

image240

Min sorgliga dag

Idag har det hänt två "vardags-sorgliga" grejer, alltså saker i vardagen som får mig att känna mig uppgiven och tappa hoppet om att mänskligheten inte är evil, lite grann.


Grej 1:
Det låg en alkis i trappen ner mot systmbolaget idag, man såg inte om han bara sov eller om han faktiskt tuppat av och behövde åka till sjukan. jag försökte kolla om han såg ut att leva men vågade inte riktigt gå fram eftersom man inte vet vad som kan hända om han är påtänd, missbrukare är ju kanske inte helt tillförlitliga. Jag gick ner på glasbanken för att höra om dom hade några väktare i närheten som kunde kolla till honom, kanske ringa en ambulans om det hade varit nödvändigt. jo, dom skulle ringa efter dom. ställde mig utanför och väntade på att C skulle handla klart, det tog ett tag, 5-10 min iaf. under tide jag stod där passerade rätt mycket folk, i princip alla måste ha sett alkisen eftersom han låg nästan mitt i gången. ingen brydde sig ens om att kolla om han levde, alla bara knallade förbi, endel till och med flinade lite grann. varför bryr sig ingen? visst, det är en alkoholist men det är väl en människa ändå? en människa som kanske behöver hjälp?


Grej 2:

Katrin Schulman kör sin gruppbantning igen. Är det ingen som fattar att katrin har ungefär samma kunskap som vem som helst? sist hon drog igång en sån här grej kallade hon alla för tjockisar och nu lägger hon upp bilder på sin "hemska" kropp (55,5kg på kanske 165 cm). alla, och då menar jag ALLA som skriver kommentarer är jättepositiva och hänger på så klart. Vad jag har fattat av karins tidigare matsedlar äter hon bara kokt ägg till frukost, kokt kyckling/lax och kokta grönsaker till middag. alltså har hon ett onödigt högt proteinintag(man kissar ut överskottet) samt för lite kolhydrater och fett = ingen energi plus att hon går miste om många viktiga näringsämnen. visst, det är bra att folk är medvetna om kost och träning men på det sättet hon jojobantar skulle nog kroppen må bättre utan. det är så sorgligt, hon verkar hata sig själv så otroligt mycket, självförtroendet är på topp men självkänslan är i botten.


av dessa två anledningar känner jag min lite ledsen.
vad tycker ni, är jag helt ute och cyklar?

Min lugna låtlista

This is for you, carro...

Radical face - wrapped in piano strings
Sparklehorse - applebed
The National - Fake empire
Kate bush - wuthering hights
Ed harcourt - apple of my eye
Chasing dorotea - Anchor song
Timo Räisinen - drug of my choice
Röyksopp - sparks
Monica Zetterlund - sakta vi går genom stan
Nick drake - fröm the morning
Nationalteatern - men bara om min älskade väntar
Ryan Adams - I see monsters
Moneybrother - feelings getting stronger in the dark
Stefan Andersson - välkommen
Ryan Adams - wonderwall

Min att-göra-lista

Sen jag vaknade har jag lyckats strukturera upp i princip hela dagen, inte bara för mig, utan för min man(som just nu sover) också!
vill ni se vad vi sa göra idag? klart ni vill!


10.35 - äta frukost
11.00 - gå ner till tvättstugan och boka tvättid
11.07 - åka till stan och leta pilotbrillor till C
12.15 - åka till mamma och pappa och mata deras fiskar
12.35 - handla lite (kyckling, frukt, vit choklad, grädde)
12.59 - städa lägenheten och kanske tvätta om det fanns en tid idag
14.15 - plugga
14.40 - kolla på gilmore girls
16.00 - duscha
17isch - Carro kommer över på middag
sen får man faktiskt göra vad man vill, kanske kolla på du är vad du äter! ;)


Vad ska du göra idag?

Mitt förlorade kilogram

även fast jag levt som en slusk i min egen febersvett hela helgen samt ätit en massa junkfood eftersom jag inte klarat av att laga mat så har ett helt kilo runnit av, jag är sjukt tacksam för det! minus gillar vi. misstänker dock att det kommer att bli bakslag nästa måndag, eftersom att det brukar bli lite förskutning beroende på hur jag lever och så.
en dag i taget så vet jag det löser sig, ska försöka att äta bra nu när jag inte kan träna på ett tag så den här positiva kurvan håller i sig!


Har sett aldeles för mycket gilmore girls dom senaste dagarna då ag egentligen borde ha pluggat men det är ju helt gudomligt bra, fatta vilken relation dom har. I love, love, love!

image234

Min kroppstemperatur

Jag hatar att vara sjuk, jag orkar inte göra någonting.
Jag kan inte pugga, titta på tv, läsa, äta, sova, sitta, stå eller något annat för den delen heller. tänkte bara informera om det, jag har faktiskt en anledning att inte uppdatera mer än så här, jag orkar verkligen inte (även fast jag vill).

men du, jag lovar att skriva så fort febern har gått ner lite!

Min dröm (om bjenna)

Jag orkar inte längre, jag gör verkligen inte det!
har drömt mardrömmar i natt också, den här natten var det kissarnas tur att råka illa ut...

jag skulle åka ner till göteborg (den här gången också) och katterna skulle följa med. Syrran bodde mitt ute i skogen i något som påminde väldigt mycket om norrbotten i januari, det var mörkt hela dygnet och metervis med snö. eftersom hon är allergisk mot katterna fick dom bo i en skogsdunge bland all snö. det var jättehemskt, dom satt på samma ställe och bara frös och frös, stackarna. tillslut tyckte vi så synd om dom så vi tänkteatt vi skulle åka ut med bilen och hämta dom, me när vi kommer dit anländer även en stor björn som börjar jaga katterna. Marvel springer in i bilen med ett släptåg av två till katter som ser exakt ut som marvel också men ninja hinner inte utan måste springa in i skogen. björnen hinner i fatt henne och jag ser ur hon blir mos. sen vaknade jag.

som tur var låg lilla ninja i min fotända och var så trött att hon inte ens orkade purra "godmorgon" som hon alltid gör utan lyfte bara på ena ögonlocket för att sedan somna om. 

image233
pluttis

Min killes drömprat

Hittade det här på gamla bloggen, C pratade rejält i sömnen.
läs och begrunna!


Maya:
jag ska åka nu..
Chrille:jag måste hitta den...
M:vad är det du ska hitta?
C:kniven...
M:varför?
C:så jag kan heja...
M:på vadå?
C:TVn
M:är det något program?
C:nej.
M:men varför ska du då heja på TVn?
C:den ska förstora upp.
M:vadå?
C:Vattenkräftorna.
M:vad gör vattenkräftorna då?
C:det ser faktiskt ut som om dom har fest.
M:vad för fest?
C:en menbra
M:va?
C:men om du typ jagar en elefant om du är en mus, vilket inte är så troligt då, så är det en speciell knapp du trycker på...
M:vad gör knappen då?
C:det skulle vara att han säger något.
M:vem?
C:den du trycker på.

Min roliga katt

jag och min man hade som vanligt städdag i torsdags, och när dammsugaren åker fram har katterna sin egen speciella procedur. Marvel lägger benen på ryggen och kutar in under soffan eller sängen beroende på vart dammsugaren är. Ninja däremot kilar alltid in till sovrummet och kryper in under täcken, kuddar och bäddmadrass där hon kurar ihop sig och väntar tills monstret är inne i skåpet igen.
image232
sjukt söt katt

Min Feberdröm

det märks att jag är lite sjuk just nu;

jag hade kommit ner till gbg för att bo där hos syrran (under praktiken), mamma och pappa var också med första helgen. som vanligt gick vi en runda på stan, ner på ett jättestort H&M.
jag hittade en massa saker so jag skulle köpa, plus att jag skulle köpa ett litet halsband till syrran(som spelade upp en kortfilm om en kanin). när vi kom fram till kassan var killen jättedryg och sa att vi måste vänta en stund, han stod och snackade med någon kollega.
då tyckte syrran att det var en bra idé att bara gå ut med alla grejerna och låtsas som ingenting eftersom han hade larmat av alla grejerna redan, och jag hängde på så vi snattade för typ 1000 kr.
både syrran och jag fick så sjukligt dåligt samvete, verkligen som om man dödat en kattunge typ. Jag gick tillbaka till H&M dagen efter, som då låg i pontusbadet, med vatten och allt, och betalade alla sakerna.


vad har vi för sensmoral i den här drömmen då? jo, man ska inte snatta.

Vad har du drömt för konstigheter?

Min hårfärg

har nu bokat tid för avfärgning och infärgning hos Killerqueen.

här kommer lite förslag på nyans, observera att jag endast tagit kändisbilder eftersom jag är slö och vet att dom färgar håret mycket. feel free to vote!


1.
image223

2.
image224

3.
image225

4.
image226

5.
image227

6.
image228

7.
image229

8.
image230

9.
image231


Rösta, Rösta, Rösta!


Min Let´s Dance-middag

På fredag ska mamma och pappa komma hit och äta middag och kolla på Let´s Dance(jag vet, jag är en pensionär)! tänkte bjuda på följande meny:



                                                          Let´s Dance Meny

                                                          Förrätt
                                                          har inte kommit på något än!

                                                         Huvudrätt
                                                         Ugnsbakad älgstek med färsk timjan och rosmarin,
                                                         hasselbackspotatis,
                                                         kokt minisparris samt madeirasås med viltsmak

                                                         Efterrätt
                                                         handrullade tryfflar gjorda på mörk choklad


Vad tror ni?
låter det bra?
Har ni något bra förslag på förrätt?
är det trist att bara ha tryfflar till efterrätt?
Vad ska man dricka till? Vintips? (mamma dricker inte rött)
nu har du din chans att glänsa! hjälp mig lite...

Mina 4 hekto

Vägde mig idag igen, som alltid på måndagar och den visade -0,4 kg, så det var ju kul med tanke på att helgen inte varit den nyttigaste. Strategin för den här veckan är ju i princip den samma som tidigare veckor men kosten ska förbättras ytterligare. När jag är för hungrig äter jag för mycket, alltså blir det massor av mellanmål! men det ska nog gå bra, vi har ämnligen handlat en massa goda frukter, torkade fikon och aprikoser (utan tillsatser).

Ikväll blir det Outsiders och minifikon(som ni ser på bilden nedanför)

image222

Vad ska du göra ikväll?

Mitt seriösa träningsschema

Ännu en vecka har gått, jag har följt förra träningsschemat rätt bra med tanke på att syrran varit här(vill ju träffa henne hellre än att träna), missade bara ett pass idag. Den här veckan kommer jag att öka på lite, känner att jag borde klara det!

Mån:
Spin/core 60min + simma 40 längder (det har varit en mycket trevlig helg)
Tis: Aerobic 60 min
Ons: Simma 40 längder
Tors: Spin/core 60 min
Fre: Simma 40 längder
Lör: Ledig(=promenad)
Sön: Spinning 60min alt. crosstrainer 45 min

Någon dag ska vi äta fläskpannkaka gjord på dinkel och grahamsmjöl, lite mer hälsosam köttfärsås(gjord med morötter och sojagrädde) och fullkornsspagetti. Kanske lite rotsaker i ugn också, det är ju väldigt gott!

Min bok

har just läst ut Känn pulsen slå skriven av Berny Pålsson. Den var bra, hon är skrämmande ärlig när hon skriver.
Läs den om du vill ha en inblick i en svårt psykiskt sjuk människas liv, en otrolig mängd misströstan och en gnutta livsglädje. Hoppas det går bra för henne!

image221

Min (spindel)man

Idag har jag hängt lite på stan efter morgonsimmningen med Sara, hon är så otroligt behaglig att vistas med.
Gick till gina för att se om Sophia jobbade, tror hon var sjuk så jag tröstade mig med att köpa ett par sjukt fina byxor (ella) för 199 kr! för första gången på riktigt länge kände jag mig både snygg och helt nöjd med storleken jag kunde ha. detta är en milstolpe för mig, detta är stort! Nu ska jag och min underbara man se en film, jag kommer att somna i hans famn som vanligt och det är precis så jag vill ha det.

image220
Spindelmannen säger hej

Min lilla vän

Jag har en liten vän, som är ganska blygsam. Men min lilla vän är väldigt duktig på html-pyssel och tro det eller ej, har ett tålamod som heter duga. Ikväll har hon ägnat flera timmar till att lära mig koda så nu har bloggen fått en makeover. Nu är den äntligen j a g.

Tack så mycket, min lilla vän! du borde ta betalt!

I morgon kommer lilla, storasyster hem och hälsar på mitt i vintern för hemma hos henne är det vår.
(men egentligen tror jag att hon kommer för att hälsa på mig)

Min dag på isen

har ägnat 4h av dagen till att knata runt på isen med Sara, och för att beskriva de 4 timmarna så finns det bara ett ord: HÄRLIGT

här kommer lite bilder!

image208

image209

image210

image211

image212

image213

image214

Fint va?

Min seger

Maya-StiL 1-0
fick ett lite buttert svar idag som såg ut på detta vis:

Hej Maya
De bokningsregler som vi har kan man läsa när man går in på bokningssidan, så alla som bokar pass via den bör läsa vad som gäller. Eftersom det är första gången som du har blivit avstängd så kommer jag att ta bort spärren, det är något som vi brukar göra för alla kan ju göra fel och missa hämta ut bokat biljett.
Avgiften för att lösa spärren för ett missat pass är annars 50 kr.

Shasam! pow! segerns sötma smakar fint idag. IN YOUR FACE!

Men allvarligt, jag tycker faktikt inte det var mer än rätt. det roliga var att hon ignorerade min fråga om man kunde säga upp sitt kort. nåja, jag han ändå lugnat mig så jag kanske tränar klart där tills kortet går ut.
men segerns sötma, den smakar fint!

 

Mitt förbannade gym

Hej,
Du dök inte upp på din bokade aktivitet och har nu blivit avstängd.
Aktiviteten som avses är:

080304 17:00 Aerobic 1

Enligt våra bokningsregler blir du avstängd efter 1 missade aktiviteter.
Avstängning innebär att du inte kan boka eller passera in i anläggningen.
Du kan häva avstängningen genom att betala en avgift på kr i receptionen.

Med vänliga hälsningar
StiLSportcenter



Detta mail välkommnades jag just av. jag trodde nämnligen att jag bokat aerobicen i morgon eftersom anna skulle komma idag, hade tänkt samköra simning och aerobic. Dom vill att jag ska betala 50 kr eftersom jag bokat fel. jag säker bara fuck'em, det kan dom fetglömma. Jag hoppas verkligen att dom informerar sina nya kunder om att dom har en fittig jävla regel som säger att utöver de 3500 per år man ska betala så stänger dom av en om man inte betalar 50 kr straffavgift om man inte kommer på ett pass. Så nu varar jag alla luleåbor, på StiL är det inte mänskligt att fela, då straffas man! detta är fanimej inte ett hälsosamt synsätt.

Har mailat dom nyss, få se vad utsugarna svarar...

Min ickebefintliga viktnedgång.

4 kg verkar vara det magiska talet. jag kan inte gå ner mer än 4 kg, sen stannar det av. det spelar ingen roll att jag tränar 6 ggr per vecka eller att jag äter bra 90% av tiden, det stannar av ändå. jaha vad gör man? ger upp? Nej, man tar i ännu hårdare. nu blir det små portioner, inget onyttigt och ännu hårdare träning.

Mina riktlinjer
  1. Drick mer vatten
  2. ät mer frukt och grönt
  3. ät mindre portioner, mätt blir jag ändå
  4. träna med 100% motivation
  5. promenera mer
  6. utsätt dig inte för frestelser
  7. tyck om dig själv och var stolt över dina prestationer

Min träningsvecka

Mån:
Simma 40 längder + promenad 90 min fördelat på två rundor
Tis: Aerobic 60 min
Ons: Simma 40 längder + promenad
Tors: Spinning + core 60min
Fre: Simma 40 längder + promenad
Lör: lättare promenad
Sön: Spinning 60 min + lite styrke i gymmet


just nu är jag bara arg, jag ska kunna sånt här!

Min hektiska helg

jag har ju som tidigare nämnt varit och flängt i helgen...

Fredag:
Tog bussen till överkalix för att hälsa på min goda vän anna. vi gick och fikade på Brännvalls(?) för att senare springa lite ärenden. På bilderna ser ni anna på fiket och en rolig skylt jag hittade.



Lördag: Dagen spenderades på ikea för att senare åka in till Luleå och gå på Emmas 30årsfest i Matstudion. På bilderna ser ni födelsedagsbarn, vänner och längst ner sitter jag och anna där vinet just runnit genom stupen.
image206

Söndag: Promenad, fika, bodypump, kondition på crosstrainern och nu är det tv-kväll för hela slanten. Vad gör du?


RSS 2.0