Min blocketannons!

Nu säljer jag och mannen
våran tv-bänk/förvaringsmöbel, perfekt för den som har mycket grejer men vill ha det undanplockat! även fast annonsen ligger ute så har självklart ni bloggläsare förtur som vanligt, kan till och med tänka mig att sänka priset liiite för er skull. ta chansen vi la nästan ut det dubbla när vi köpte den för ca ett år sedan. ring eller maila på [email protected] eller 070-323 68 82 för en privat visning.




du kan se annonsen här.

Min dator

Just nu kan det inte bli så många inlägg här eftersom min dator är på lagning (topcaset har spruckit lite) och då jag inte gittar att sitta vid C:s blir det bara det nödvändigaste som blir gjort (banken, tradera). Men för att ni ska veta vad jag håller på med fram tills datorn min kommer kan jag göra ett litet schema lver närmaste dagarna, just for you:


Fre: sista arbetsdagen, städning och hemmagos med C
Lör: stan, middag hos elina och robert med C, kanske utgång på stuk med universitetsjobbet
Sön: massor med träning på inpuls som har gratis- och prova pådag, brödbak
mån: skolan börjar, intro i kursen effektivt ledarskap, joggingrunda
tis: min kamera landar så förmodligen en massa fotografering samt intro av massage och mentala träningsmetoder


Känns ändå rätt ok
att ha ett så pass "öppet" schema, annars brukar jag ju fylla mina dagar med (för) mycket aktiviteter. iof har jag inte skrivit upp att alla promenader och besök hos mama och papa men dom får bli lite sporadiska!

Mitt poopande humör

Det blev inget ätande på st. Lawrence, vi köpte hem mat från zan kök och bar istället vilket jag brukar tycka är mycket godare. Jag, min dumme fan, bestämde mig för att gå till en liten fest i gamla McDonaldshuset. missförstå mig inte, alla där var mycket trevliga osv, men jag är ju verkligen dålig på spontanfestande. Blir bara trött och ids inte dricka någonting så det slutar med att jag sitter och observerar mina kompisars fylla. dåligt! förlåt att jag agerade partypooper. Jag hade ialla fall på mig min nya blus som ni kan skymta här



Idag vaknade C före mig, det händer inte hela tiden. ha en bra dag, you!

Min lördag

Har just varit en sväng på stan med min lilla mamma, har shoppat endel faktiskt. 1 tantig blus med blommor, ett par coola chinos i jeans, rosettörhängen och tre(!) bhar. det var gött, alltid kul att bränna lite pengar. träffade även endel folk på stan och det är ju kul, att få vara lite social för en gångs skull!

Ikväll ska vi nog gå och käka på st. Lawrence för att fira att C har slutat jobbet, alla som vill får joina! har nog redan bestämt att jag ska äta kycklingen!

jag ska fixa mer bilder, jag lovar. jag tycker ju själv att det är trist utan bilder men jag har ju knappt tid att göra mina dagliga rutiner och sysslor för tusan. men det kommer, jag lovar!

Mitt middagstips

Igår käkade vi en riktigt god och matig "Laxsallad" med sjysst näringsvärde och trevliga smaker! här kommer receptet...

Laxsallad med matvete och röda linser

2 dl matvete
1 dl röda linser
1 avocado
lite sockerärtor
en rågad näve röd mangold
2 laxfiléer, tärnade
kryddor

Yoghurtsås

1 dl turkisk yoghurt
1 msk citronjuice
lite italiensk salladskrydda

Koka matvetet och linserna, tar ca 15 min. stek laxen med valfria kryddor, ett tips kan vara den färdiga kvarnen som heter seafood and fish. tärna avocadon, skölj mangolden och hacka sockerärtorna i lagom stora bitar. blanda yohgurtsåsen.  blanda allt i en stor skål eller ett fat och servera!


mina kreationer

för att liva upp denna redan trevliga söndag tänkte jag berätta om min nya klänning. den är skitsöt, grön och grönrandig från WE med massor av knappar. den hade jag på mig igår på Carros hejdå-grillning (som jag helt glömde fota, jag tror hon gjorde det), det var inte speciellt sorgligt, allt kändes som vanligt på något underligt sätt. Samma gamla vänner, samtalsämnen, skratt och leenden. Jag kommer verkligen sakna henne, den lilla nöten!

Just nu är jag supernöjd
med min frukost, mycket stor del av den är ekologisk, hemgjord och nyttig! jag äter  egenbakade grova bönfrallor med diverse pålägg på (det varierar rätt mycket), smoothie gjord på mina egenplockade blåbär och ekojuice, samt någon god frukt. Jag har ju alltid problem med att äta frukost men nu går det riktigt bra eftersom det smakar så  prinsigt!




Här ser ni min frukost
till viss del samt mig och klänningen, min panna fick offras för att klänningen skulle ta plats!
Tack till Jessica för att du följde med mig ut i skogen och plockade bär, det är inte alla som har just den delen av hurtighet lika nära till hands som dig!

Min händelselösa vecka

Idag är det helg, eller snart i alla fall, jobbar ju eftermiddag så jag blir först ledig 19.15. det var egentligen meningen att jag skulle ha jobbat min beskärda del idag mellan 6.15-9.15 men så blev inte fallet, vilket sög. jag hade ju haft helg nu. kuk.

Jag satte mig här
och tänkte att jag skulle skriva ett väldigt bra inlägg men inser nu att jag har rätt lite att säga. jag fick ett par superfina skor i present på posten igår av meine kleine schwester, tack så jättemycket, dom blir ju fina även till hösten! Det är många som flyttar dom närmsta dagarna, eddo far i natt, carro till veckan. vad blir det av oss som blir kvar? det ordnar sig nog, men det blir tomt utan er. desutom kanske luleå får tillökning av världens bästa person, om han bestämmer sig för att läsa här! det hade varit så himla roligt faktiskt.

Annars då? jag har
bakat mycket på senaste, bara bröd iof. det är så mycket godare att äta hembakt än köpes, och tusen gånger nyttigare! har mycket bra recept som jag kanske delar med mig av om det finns intresse. igår kokade jag unt mamma röda vinbärsgelé så snart är det nog dax att laga till en höstig gryta! (har även ett killer-recept på det!)

Fick skatteåterbäringen för
någon dag sen, det var kul. det känns ju som om man får en massa gratis pengar faktiskt, hoppas jag får tillbaka nästa år också. det är ju alltid kul med pengar liksom. förresten, vilket sunk-inlägg det här blev, fy mig! men jaf har verkligen inte mycket att komma med. kanske senare eller i morgon. ni får helt enkelt härda ut.


(inga bilder, har inget att visa)

Min Brisbane Wedding Photographer


Jag måste verkligen
tipsa er fotonördar att låta er inspireras av Jonas, eller silverfisken. En svensk i the land down under som tar sjukt fina bilder. han skulle med nöje få fota den dagen jag gifter mig. här är länken http://jonaspeterson.com

Idag är jag rätt lycklig eftersom jag ska få hänga med Chillo. vi ska göra en massa roligheter! ska föröka få med kameran, han blir så snygg på bild.

Mitt augusti

det är nästan så att jag gruvar mig för att bli mer ledig, under helgerna inser jag att jag faktiskt har rätt lite att göra. Ibland är dt ju skönt att bara ta en promenad, läsa en bok eller titta på taket men för det mesta behöver jag lite fart och fläkt i lagom dos.

som tur är ska
jag få träffa min älskling i morgon, då jag ska vakta honom (fast det är nog han som vaktar mig). vi ska ut och springa på elljuspåret tror jag, eller kanske gå runt sjön. hoppas att han kommer att älska det lika mycket som jag. Robert, hans riktiga ägare, tycker att det är roligt att vi tycker så mycket om varandra så jag blir alltid tillfrågad först om Chillo behöver hundvakt.




Men det är ju i
morgon det. den här dagen kommer säkert att flyta bort i någon form av glömska, in i dimman, sen minns jag den inte mer. Jag gillar inte när det blir så, om jag fick bestämma skulle varje dag vara spektakulär på något litet vis. Men tyvärr kan det inte alltid vara roligt och spännande så det får ordna sig ändå. och det gör det ju. till slut.

Mina bakardagar

Senaste dagarna har jag bakat och stått i som en besatt! jag har bakat bröd småkakor på dinkel, cupcakes (blåbär med citronfrosting toppat med strössel och choklad med jordgubbefrosting toppat med åkerbär), kokat sylt, plockat blåbär och åkerbär, bakat blåbärskaka med mamma med mera. jag är mest nöjd med brödet eftersom det blev asgott. här kommer en liten bild på mina (mycket uppskattade) cupcakes. kanske inte lika snygga som blixmans men ändå en fröjd för ögat:



På måndag och tisdag ska jag vara hundvakt!

Min snabba update

Det har hänt lite sen sist faktiskt, tyvärr kan jag inte berätta om allt men jag kan säga att det förbättrar mina reseplaner under det närmsta året, markant! syrran fattar. Annars så var jag och Sarah ute och sprang igår, vi sprang nog uppåt en 8 km faktiskt, personligt rekord igen. Jag var onådigt slut när jag var hemma igen. Sarah måste vara en långdistanslöpare i grund och botten, hon orkar hur länge som helst. Det är väldigt bra för mig eftersom hon fungerar dragplåster när jag börjar tänka att jag vill stanna.

Jag slutar jobba heltid om två dagar, det är sjukt positivt. jobbet känns rätt knäckande ibland, påfrestande på min stackars rygg och nacke. tur att jag har bra kontakter på skolan, både inom massage och sjukgymnastik! och på tal om skolan, gud vad jag längtar!

Min trötta blogg

Min blogg ligger lite på latsidan just nu, jag har så otroligt mycket annat i huvudet. Helgen har varit både bra och dålig. det har hänt mycket tråkiga saker men som tur är har det också lett till något bra. Jag och C har hittat våran drömlägenhet idag tyvärr vid helt fel tillfälle. Auktionerna jag la ut för en vecka sen gick bättre än väntat, ni kan ju kolla själva genom att klicka på länkarna några inlägg nedanför.

Igår var jag och halva
Luleå och kollade på Lasse Winnerbäck, Lasse var rätt ok men publiken var dålig. hälften av alla som var där visste inte vem det var dom tittade på utan gick mest dit för att hångla, dansa, skrika eller supa. Jag är lite missnöjd med hans låtval, det kändes som om han hade kunnat lägga lite mer tid på kompositionen av programmet. Annars var allt bra, han sjunger som en gud!

Här kommer en liten
ansamling bilder som stack ut lite extra när jag laddade över till datorn, se och lär:




  1. Katt bakom gardin
  2. fejjan
  3. chillo jagar vattnet

Mitt första lopp

Igår sprang jag mitt första organiserade (frivilliga) lopp! 6 km i hällregn utan att stanna eller gå en endaste sekund. Jag sprang på exakt 37 min, inte alls snabbt men jag är jättenöjd i alla fall. Äntligen har jag något att mäta med, nu vet jag att 6 km tar 37 min i hällregn, måste mäta ut kortare sträckor också så man kan räkna på det. det känns som om löpningen håller på att ta fart mot seriösare vidder, and I like it. för första gången i mitt liv har jag jävligt bra kondition, en helt ny känsla! Jag har fan genomfört något stort.

RSS 2.0