mitt hemliga gym

har just varit och invigt postens egna gym, det var rätt skabbigt men det går ju helt klart att träna där. det är ju ett plus att det ligger så nära, du kanske jag kan gå dit dom gånger jag är för slö för att åka enda till porsön, till exempel som idag. för en gångs skull har jag i princip inga planer för helgen vilket gör mig lite stressad. ingen kompis att hänga med, inga aktiviteter att utöra. så ett hett tips till mina vänner är att slå mig en pling, jag vill ju hitta på något!

image337
titta vad jag ser trevlig ut!


Igår blev jag bjuden på en överaskningsmiddag med tillhörande videohyr av en pojkvän med lite dåligt samvete och jag måste nog erkänna att jag är ganska lättköpt. det blev persisk mat som faktiskt är rätt nyttig så jag behöer inte fundera mer på det heller. nu gäller det bara att vara lite duktig i helgen och inte trycka i sig allt för mycket skräp.

Min underliga dag

Jag har haft en helt okej, men lite lustig dag. Jag och Sara har varit ute på picnick i en lite lustig miljö

image335
Ja, det är snö hon står i. 18 grader varmt och snö.

image336
solen i ögona

min fotosession med blåsippan

Var ute på sommarpromenad(=jag går ut och går, romantiserar allt jag ser och njuter av värmen) igår och jag kunde ju inte låta bli att ta med kameran. Jag har ett hemligt ställe med blåsippor som mamma har visat mig, dit hon brukade gå när hon var liten. tog några bilder som jag vart nöjd med, men jag känner att snart börjar nog systemkamernan titta in runt knuten.

image334

det är ju jobbigt att dom är utrotningshotade.

Mina vilddjur

Här hemma har det nu varit totalt kaos i ca 10 minuer. Katterna springer runt som dårar och möblerar om lägenhetens alla mattor i jakt på varandra, det slits pälstussar och flåsas överallt i hela lägenheten på samma gång. Vi har inte två katter, vi har 25 just nu. i varje rum är det minst sju katter som fräser, kutar runt, eller jamar. Det är mitt eget fel att dom är heltsiga, jag skulle inte ha lämnat dom hemma när jag for till mamma och pappa för att skriva klart min uppsats. Kissarna brukar ju  normalt sätt vara små englar men när man lämnar dom ensamna liite för långe blir dom tokiga.

image333

Min lilla ängel





P.S. Katten på bilden hjäspar bara egentligen.

Min middag (och frukost)

Idag har jag ätit mina favoritköttbullar, tänkte att ni skulle få receptet!


CITRONKÖTTBULLAR
4 portioner
2 msk ströbröd
1/2 dl mjölk
400 g nötfärs
1 ägg
1/2 gul lök, finhackad
1 hackad vitlöksklyfta
skal av 1 citron + 1 msk citronsaft
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk rapsolja till stekning

1. Blanda ströbröd och mjölk. Låt svälla några minuter. Rör ner färs, ägg, lök, citron, salt och peppar.
2. Rulla bullar, fukta händerna med kallt vatten emellanåt så går det lättare. Stek köttbullarna precis före servering.

image331

Som tillbehör har jag minikeso, avocado, ruccola, vilda tomater och yoghurtdressing smaksatt med italiensk salladskrydda. behöver jag säga hur gott det var ännu en gång? :)

Frukosten var också trevlig, 2 äggmackor, minikeso, nektarin och mandarin.

image332


Vad har du ätit för gott idag?


Min pyntade balkong

vi har planterat alla blommor nu, kanske blir det liiite mer sen. jag är jättenöjd verkligen. Det är lite pelargoner, någon ringblommgrej, salvia, röd basilika och citrontimjan.
Kolla!

image328

image329

image330

Min fylla i bilder

Gud så roligt jag har haft i helgen, här kommer lite picts!


image322
Jag och David(ca 1,5 liter vin), lyckliga som alltid!

image323
Marie blev glad över fotfilen hon fick!

image324
Jag cyklar mellan östermalm och burströmska helt själv, men jätteglad.

image325
Jocke är törstig men André, han är flörtig

image326
Eddo känner sig bitchig eftersom micke inte gillade vinet dom knyckte av David

image327
Såhär såg jag ut innan en hel vinare.



Tack så jävla mycket för en sjukt underhållande kväll, den glömmer jag sent!

Mina jobb

och helt plötsligt har jag tre sommarjobb! hur gick det här till? jag ska inte klaga, posten är ju bara halvtid än så länge och det kommer man ju inte så långt på om man ska betala något mer än mat och hyra. det blir en bizzy sommar, det är bra. jag gillar ju bizzy. 14- ca 24 juli kommer att bli tokigt. halvid på posten och heltid på telefonväktarjobbet. snart poppar det upp små dollartecken i ögona på mig.

Min plan

Jag har skapat ett rätt fullproppat schema inför helgen. jag gillar det, att ha mycket saker för sig är något som funkar bra för mig. jag slipper bli rastlös. så här ser det ut:

Tors: Plugga, träna, jobba, vårstädning på gården, städning hemma.
Fre: Gå på stan med Elina, utbildning för telefonväktare, Jobba, träffa marie.
Lör: Handla mat, fixa blommor till balkongen, middag hos Elina, fest hos Marie.
Sön: Plugga och åter plugga, vara med C.


Nu fick jag ett sms där det stod: Hay Bruno. Skulle du vilja följa med på stan i morgon? :)"

Fuck.

Min lilla moraltant inom mig

Har just haft en diskussion med en vän hurvida det är okej att låta ungdomar bruka tobak (snus och rönkning) på en fritidsgård. Jag tycker att man inte ska tolerera att besökarna snusar inne och röker utanför fritidsgården, ska man röka får man gå en bit ifrån. En fritidsledare har ett ansvar över ungdomarna som kommer dit, vare sig dom röker eller inte. visar man däremot som fritidsledare att det är okej tycker jag att man sänder ut helt fel signaler plus att man inte visar någon respekt för föräldrarnas beslut att inte låta sina barn bruka tobak. Och framför allt, vad händer med ugarna som inte snusar och röker?

Min vän menar att fritidsgården är till för att hålla undomar från att supa och slåss (det kan jag hålla med om) och att ungdomarna som behöver den hjälpen ofta röker. han tycker att det inte är upp till fritidsledarna att bestämma samt att han tror att om man inte får snusa eller röka på gården är det ingen som vill vara där.

Min vän tycker att jag har kristna värderingar, det tycker inte jag.
Vad tycker du?

Min invägning


 -0,9 kg
Total viktnedgång: -8,4 kg


Behöver jag säga
att jag är väldigt nöjd? trodde verkligen inte att det skulle ha gått så bra med tanke på att jag varit sjuk och inte tränat på två veckor. I lördags åt vi jättemycket mat och efterrätt samt att det har råkat trilla i lite fika också. Det känns så bra, det är ju så här det ska vara. man ska kunna äta lite extra gott någon dag i veckan samt ta sig något fika. Hoppas bara att jag inte får värsta bakslaget nästa vecka, jag ska sköta mig exemplariskt alla dagar utom lördag då jag är bjuden på middag!

Nu blir det frukost bestående av:
två rostmackor (den grovare versionen)
ägg på mackan
Minikeso
Ekojuice med smak av tranbär/äpple


Mina blommor

Fick ett ryck igår och köpte en rolig bukett blommor från ica igår, dom hade så fina färger så jag vara bara tvungen att fota dom. här har ni resultatet:

image321


Min balkong

Jag hade planerat in en liten tripp ut till någon av blomsterhandlarna med min mamma idag egentligen, syftet var att handla blommor till balkongen. tyvärr kändes det inte så roligt att göra det eftersom det är så förbannat kallt här i luleå. et får bli nästa helg istället. katterna älskar verkligen våran balkong, så fort dom har dörren öppnas kastar dom sig ut för att klösa på sitt klösträd eller bara sitta och titta på fåglarna.

Jag har storslagna planer för balkongen i år, jag har faktiskt redan börjat lite grann. Det ska bland annat bli ett myggnät i spets med en supersmart lösning. funderar även på att sätta upp någon form av sänghimmel för att mysa till det lite extra.

image320
Ninja gillar balkongen.

Mitt hår

På request tänkte jag lägga upp diverse bilder på min nya hårfärg, enjoy:

image317
image318image319

Jag är nöjd, tror jag.

Min nojja för beach 2008(och resten av livet)

Jag är sjuk igen och har varit några dagar nu men jag eftersom att jag nu har varit förkyld 6 gånger under 2008 har jag ingen lust att tjata om det i bloggen. Nu, how ever, har jag en anledning. Jag har ju haft ett ganska bra flow i min viktkurva senaste månaden och det skulle jag gärna behålla. Anledningen till att det har gått så bra är för att jar har ätit bra och tränat bra. Nu har jag inte kunnat träna på exakt 2 veckor eftersom jag har varit sjuk 2 gånger. ett virus från gbg och ett från luleå. Slutklämmen är att jag är lite orolig över att jag inte har gått ner något sen sist även fast jag har skött mig som en gud. det enda oyttiga jag ätit i veckan var en kanelbulle hos Elinas mamma och det var fanimej helt okej. Hoppas, hoppas, hoppas att jag gått ner något litet hekto i alla fall!

Jag kanske ska göra det officiellt nu och faktiskt berätta för alla att jag har fått sommarjobb. jag har till och med börjat jobba. Posten är min nya arbetsplats and I like it! Jag jobbar  med sortering av A och B-post väldigt förenklat. när jag har lärt mig det ska jag börja tömma postlådor på något distrikt.
Jag gör en liten halvskum grej när jag ska berätta för folk att jag jobbar på posten och det är att så fort jag har sagt det måste jag också säga at jag är jättenöjd med det jobbet eftersom att jag inte vill jobba ensam och bara sitta stilla hela sommaren. typ som att jag övertygar mina vänner och mig själv att det inte är ett skitjobb vilket jag redan vet eftersom jag trivs efter 2 dagar! jag ska försöka sluta med att göra så.

Min framtida receptsamling

Jag är en person med pyssel i min natur, älskar att klippa, klistra, fixa och dona. När jag var i göteborg fick jag en idé om en receptsamling, idén kommer helt och hållet från syrran - hon har en. Vi trogna ica-kunder får ju buffé varje månad om vi handlar för 1000 kr på ica, buffé är en sjysst tidning men efter två år i eget hushåll börjar dom ta lite plats. Syrran har klippt ut dom recept hon känner att hon vill spara och klistrat in dom i en egen liten bok som är mycket finare och tar mindre plats. Smart va? det vill jag också göra.

Såg idag att dom hade med ett recept på tabbouleh i senaste Buffé, roligt eftersom jag och syster har ätit några Mezatallrikar i gbg som har inkluderat en delicious tabbuoleh. Nu kan man ju göra egen, det var ett busenkelt recept. Testa! det smakar fint som tillbehör till grillen enligt buffé.

image316


P.S. koftan verkar ha klarat sig bra, mirakulöst nog!

Min Kofta

C har just tvättat och torktumlat(på programmet för grövre textiler) min kofta som är en blend av silke och cashmere.

tack.


Min boklista

jag sa i början av året att jag skulle föra lista över böcker jag läser och det ska jag försöka hålla. Har inte läst så mycket som jag planerat kanske med tanke på all skola, praktik och allt däremellan men några böcker har jag plöjt mig igenom. här kommer listan från 2008, hittills:

  • Harry Potter och dödsrelikerna, Rowling, J.K.
  • Häxkraft, Whynne Jones, Diana
  • elva minuter, Coelho, Paulo
  • Sent i november, Jansson, Tove
  • Känn pulsen slå, Pålsson, Berny
  • Nattens barn, Lords, Traci
  • Tisdagarna med morrie, Albom, Mitch

Än har jag inte bestämt
vilken min nästa bok ska bli, du kanske har något tips?

Min dag

Idag har jag varit och jagat runt på stan efter diverse grejer, bland annat en bikiniöverdel, cykelpump, svinhårsborste(till nya håret), tabletter till köksbordet, sommrigt ljusblått linne och en liten duk till balkongbordet. allt var fint och bra och jag tog en fika med Sara och Nicole. sen har jag och andra Sarah varit och promenerat runt stora sjön och berget. Borstat katterna och tvättat har jag också gjort så jag kan ju med gott samvete slappa resten av kvällen.

Slängar av saknad
kommer ibland, speciellt när jag kollar igenom alla bilder. Ta bilden nedan till exempel. Blå himmel och utslagna träd som blommor. vem hade inte velat vara där just nu? Lyssnar lite på regina spektor - fidelity, den får mig att tänka på gbg också, jag och syrran kollade ju typ varje kväll. åh, varför är jag inte där?

image315



Min sjuttielfte header

Jag vet inte vilken gång i turordningen jag får för mig att byta header, nu är det i alla fall gjort. Den här gillar jag faktiskt ganska mycket, kanske för att jag gillar bilden med körsbärsblommorna från slottsskogen. ah, vilka minnen. Carro har lovat mig en uppföljningskurs i blogg-html, jag ser verkligen fram emot att ta designen mot nya höjder

Jag minns inte om jag har berättat att vi har köpt en ny matta (som jag släpade på tåget fån göteborg!) till vardagsrummet. det är en grå ryamatta med jättefina (tunna) små strån som glänser lite. En bild säger du? ja det ska jag väl kunna ordna:

image314
(bara bonus att katten kom med)

jag skulle vilja ta tillfället i akt och tipsa mina nära om en relativt nystartad blogg, Friafrida.blogg.se! Frida är en väldigt liten långtradarchaufför med hjärtat på rätta stället, kika in hos henne! jag har kännt henne större delen av mitt liv, hon är ett riktigt orginal, på ett bra sätt!

Min utmaning

För 5 år sedan: gick jag på gymnasiet och dansade balett och jazz. hade inte en tanke på att läsa vidare inom hälsa och friskvärd.

För 3 år sedan:
Hade jag gått ut skolan och skaffat mig mitt första fasta jobb.Jag och C var mitt uppe i flytten till kallkällan och jag var förvirrad och osäker.

För 1 år sedan: Jobbade jag på Shell-hell och led som en gris. har nog aldrig varit så missnöjd med min livssituation som då. som tur var kom jag in på hälsovägledning någon månad senare.

För 3 månader sedan:
Jobbade vi som galningar med uppgifter i Arb.miljö och stress samt hälsopsykologi. livet var helt okej, jag var lite nervös över att jag inte hade någon praktikplats ännu.

Igår:
kom jag hem från min vistelse i göteborg. var fortfarande lite chockad över vad som sas när jg ringde på en blocket-annons. det var nog det sista jag väntade mig, men det gjorde min dag.

Idag:
Har jag bytt till sommargardiner, klippt kattklor och faktiskt fått ett sommarjobb. Håret har fått en ny färg och jag har försökt få tag på många vänner.

Imorgon: Ska jag promenera med Sarah, kanske försöka plugga lite vilket betyder att jag kommer att hänga på stan.

Om 1 år: Flyttar jag förhoppningsvis ner till varmare breddgrader och läser upp min examen. Jag hoppas även att jag lyckats tappa mina resterande kilon eller i alla fall hålla vikten. det ska nog gå bra.



jag utmanar Sophia, Carro, Lilla fröken, Katta, matte och Raur.

Min vistelse

tänkte bara visa er två bilder, en tagen dagen jag kom och den andra tagen dagen jag for.

image307
image309

lite skillnad?

Min hemkomst

Nu är jag i luleå igen, undrandes varför det är så dåligt väder. går fortfarande på göteborgstid, alltså rätt uppe i varv och pysslig typ. har sjukt mycket att göra här hemma så risken för bloggtorka är ändå rätt stor någon dag framöver. Men jag måste bara säga, gud så underbart att träffa C och kissarna igen. missed you, guys!

Min separationsångest

Jag vill inte åka hem! jag vill gå tillbaka till pyramiden på måndag och krama Anna och Linda, låta Jarkko lära mig ett nytt ord på finska, skratta åt Kenneths historier, snacka skit med Mia, vicky och Sara och låta Patrik vara lite småjävlig mot mig. Eftersom jag inte känner så många här har Pyramiden fått bli en slags vän, en väldigt nära vän som jag säkert kommer sörja i några dagar när jag väl är hemma i luleå. Jag kommer att sakna dom så himla mycket. Lite osunt mycket kanske. Speciellt Anna och Linda. det är dom som har varit mina närmaste handledare under min praktik. Jag vill inte lämna allt det här. det sägs ju all man ska gå från festen när man har som roligast och det är verkligen det jag gör just nu.

Om två och en halv
timme kommer jag att vara på väg hem. visst saknar jag alla där hemma men här finns det starka krafter som vill hålla mig kvar. Och tillbaka kommer jag, så lätt blir ni inte av med mig. Det här är en stor händelse i mitt liv tror jag, det har förändrat mycket för mig. dels min längtan att få bo i den stad jag älskar men dels min syn på människan. det kanske låter krystat och lite töntigt men det är faktiskt sant. Jag har lärt mig att prioritera på ett bättre sätt, lämna mer plats åt dom jag älskar.

Så vad händer nu, kommer jag vara olyckig hemma i luleå? Ja, den första tiden. som ett brev på posten brukar tomhet infinna sig varje gång jag varit här, en längtan att få åka tillbaka med det samma. men det går över, jag har mycket att se fram emot i luleå också.




Känn ingen sorg för mig, göteborg


(tack för allt)

Mitt anorexia liv

så heter bloggen(inte riktigt) jag klickade mig fram till via länkar på en annan blogg vars ägare konstaterade att "hon är fan sjuk" eller något sånt. och ja det är hon. Hon är 18 år gammal, bor i sthlms finare delar och verkar svänga sig med rätt mycket pengar. hennes mamma ger henne inte den uppmärksamhet hon behöver och hennes pappa väljer att titta bort, lika så hennes pojkvän. Det är så sorgligt, hon är så jävla medveten om att hon är sjuk och beter sig ohälsosamt, men på något sätt verkar hon ha hittat någon slags trygghet i sjukdomen. hon får bekräftelse av sin omgivning att hon är smal och som den trogna anorektiker/bullimiker hon är så är ju varje kommentar en seger. Jag vill inte länka eftersom jag vet inte vilka som läser här, ätstörningar och självskadebeteende smittar ju värre än pesten.

Jag önskar, precis som alla andra, att jag skulle kunna hjälpa henne, men jag vet att det inte går. hon får så mycket kommentarer som bara vill henne väl men det är ingen idé. hon kommer aldrig att bli frisk så länge hon inte själv vill det. Jag förstår henne, varför hon inte vill. det är ju nu hon känner att någon bryr sig, man uppmärksammar hennes viktnedgång och kanske till och med hennes sjukdom.

Det ända jag kan hoppas på är att hennes mamma tar sitt förnuft till fånga och tar reda på hur sin dotter mår och skriver in henne för tvångsbehandling. Det kanske hade öppnat ögonen på dem båda.

(för dig som inte läst min blogg tidigare kanske det verkar som hyckleri att jag skriver om ätstörningar då inlägget nedan talar om hur mycket jag själv har gått ner i vikt. Jag kan försäkra dig om att jag inte har någon ätstörning, jag har helt enkelt varit överviktig och börjat träna och äta regelbundet.)

Min totala viktnedgång



 -7,5 kg



Mina tattueringstankar

Heidi Hay sa i en intervju för ett tag sedan att hon tattuerar alla kroppsdelar utom könsorgan. den dagen då man börjar tattuera snippor och snoppar* är det inte konst längre. Jag håller med Heidi, jag tycker banne mig att könstattueringar känns tacky. Mina fördomar säger mig att en person som vill ha något tattuerat i snippa eller snopp har något litet behov av att visa upp sig, lite som en babian. fläka ut sig och få något slags rus av det. Alla är säkert inte så, det här är ju bara röster från min hjärna.

Anledningen att jag för den här diskussionen är att jag frågade min man om han skulle kunna tänka sig att tattuera könsorgan varpå han svarade att han inte väljer vart hans kunder vill ha sina tattueringar, han skulle dock tacka nej till att göra en könstattuering. jag tycker att man alltid har ett val. Man kan höja sin egen standard eller sänka den. man kan välja att vara seriös eller inte. Impulstattueringar, Könstattueringar, tattueringar med olämpliga budskap - Oseriöst tycker jag. fast vem vet, det kanske är svartsjuka som talar, att jag inte har lust att se min mans händer på en annan tjejs fitta eller en killes kuk heller för den delen.

(*jag pratar om blygdläppar, förhudar, osv. utsidan/runt om kring är en annan fråga)

Min ram

Kollar lite hur olika grejer ser ut, inget att ta fasta på!

image306

Min föreläsning

Igår trotsade jag mig själv litegrann och höll en timme lång föreläsning om stress och hälsa för ett gäng intresserade. föreläsningen i sig hade kunnat gå bättre men jag är jättenöjd med resultatet i alla fall. deltagarna var otroligt tacksamma och sa att dom hade mycket att ta med sig tillbaka till arbetet eller livet överhuvudtaget och det kändes ju som den bästa recensionen!

 Det känns skönt att veta
att jag fixar att göra en sån här grej, göra research, ställa mig framför folk och göra en proffesionell föreläsning, göra bort mig utan att ta fasta på det. helt plötsligt känns allt lite mindre skrämmande, nu vill jag utforska ännu fler områden!


image301
jag och syrran, exploring.

Mitt välkomnande

Idag har C kommit hit, det känns roligt. Vi har varit på universeum, här är en krabba som är typ lika stor som en fotboll (endast kroppen!):
image300

RSS 2.0