Mina bilder

här kommer en liten minikavalkad av bilder från senaste veckan, jag har så mycket att göra hela tiden så jag hinner knappt skriva alls. men snart går jag ner till halvtid så då kanske det blir lite bättre. jag har förresten en liten fundering angående bilduppladding på blogg.se. gillar man bäst att det är stora bilder direkt eller vill man ha miniatyrer att klicka på? jag gillar lite olika beroende på vad det föreställer och så, oftast blir det stora. Idag tror jag att det blir att testa mini:




  1. Mitt nyfärgade hår
  2. Min älskade morfar
  3. Nyplockade åkerbär
  4. Rambo badar i älven

Min boklista

Tyckte att det var dags för en liten uppdatering av boklistan 2008. böckerna från coraline och neråt är nya sen sist. med tanke på min senaste bokbeställning så har jag endel att se fram emot, Ron Jeremy skapar (t ex) väl en rätt själklar frågeställning. hittade förresten en gammal kafkabok som jag aldrig lyckats tragla mig igenom, kanske börjar bli på tiden. Fjodor står ju också rätt orörd i bokhyllan, men allt har sin tid.

  
  • Harry Potter och dödsrelikerna, Rowling, J.K.
  • Häxkraft, Whynne Jones, Diana
  • elva minuter, Coelho, Paulo
  • Sent i november, Jansson, Tove
  • Känn pulsen slå, Pålsson, Berny
  • Nattens barn, Lords, Traci
  • Tisdagarna med morrie, Albom, Mitch
  • Snabba chash, Lapidus, Jens
  • Dorian Grays Porträtt, Wilde, Oscar
  • Coraline, Gaiman, Neil (eng)
  • Min morbror trollkarlen (narnia), Lewis, CS
  • Så dumt, Törnblom, Mia
  • Postverket, Bukowski, Charles (pågående)
  • Änglar och demoner, Brown, Dan (pågående)

Vad läser du nu? har du något att tipsa om?

Mina auktioner (part 2)

 Nu ligger skorna uppe för ett otroligt bra utropspris på ynka 20 kr! Jag hoppas på en bra budgivning eftersom skorna är helt oanvända och i ett perfekt skick. Känner du någon som har storlek 35 och behöver ett par sjukt snygga skor? tipsa om min annons! gud så spännande, jag älskar tradera!



Lackklackarna & Spetsklackarna in action.
trevlig budgivning!

Min litteraturbeställning


Ron jeremy - den hårdaste mannen i showbiz (har ju läst Traci och Jenna så varför sluta?)
Charles Bukowski - Postverket (kan det bli mer passande?)
Magdalena Graaf - det ska bli ett sant nöje att döda dig (vette fan vad jag förväntar mig)
Carlos Ruiz Safón - Vindens skugga (läst den tidigare, jag älskade den)
Marisha Pessl - fördjupade studier i katastroffysik (hört att den ska vara bra)


Detta är min rykande
färska beställning som borde trilla i brevlådan på fredag om jag har bra karma. Jag är lite inne på biografier just nu, tänkte beställa white line fever också men blev snål. C har ju the Dirt så jag tänkte låna den för att stilla min hunger efter rock n roll-lifestyle. Just nu håller jag på med Mia Törnbloms Så Dumt. bättre än förväntat faktiskt. hon är äckligt ärlig, det är nästan lite läskigt. Jag hyser något slags gillande ogillande för henne. kanske egentligen mest gillande, hon är ändå bra.






  

min motionsrunda

Har just varit ute och sprungit i regnet, först runt mjölkuddsberget (utsidan), sedan elljusspåret. att springa i regn är så himla skönt och svalkande, det är bara starten som är jobbig. Jag sprang hela sträckan utan att stanna eller gå, förutom en gång som var helt ofrivillig. Jag sprang i godan ro, kanske lite för avslappnad för mitt eget bästa, ner för en backe då det helt plötsligt hugger till i ena foten. med ett "oufh!" ligger jag raklång på barken med uppskrapat knä, trasiga byxor och jordlera över allt. det var en stenjävel som stack upp och gjorde en fällning på mig, livsfarligt!

Idag ska jag laga lax med röda linser och quinoa till min man för att jag är ledig. han har tagit så himla bra hand om mig hela sommaren när jag har jobbat så mycket!

Mitt vardagsrum

Vi har ju som tidigare nämnt försökt fräscha till vårt vardagsrum lite under senaste halvåret och vi är fortfarande långt ifrån klara. Nu känner jag mig i alla fall väldigt nöjd med det mesta så jag ska slänga upp en bild på vårat otroligt vita vardagsrum. vitt är lätt den bästa inredningsfärgen, det passar till allt! Fräscht på sommaren och uppiggande på vintern. Soffan har tvättbara överdrag vilket är toppen när man känner att den börjar se lite grå ut, hehe.



tog bilden för 5 min sen. vad tycks?

min rubrik

Idag har jag varit på selets bruk, fikat och promenixat med Marie. Mycket soft dag. Nu ska jag och C kolla på Juno, Marie tipsade om att hon trodde den skulle vara bra. C har köpt lite choklad till mig så jag kan lyxa till det lite här i soffan. jag är laddad för en ny arbetsvecka (inte sugen, men redo). slänger upp två bilder som är rätt roliga i kombination.


tro det eller ej men det vat inte planerat.

mina kommande auktioner

Snart ska jag auktionera ut två par skor på tradera, det första jag någonsin lägger ut där. Har ni några tips? jag funderar på att lägga ett utropspris på en krona men det känns ju lite nervöst. tänkte i alla fall att ni skulle få chansen att se skorna först!



skorna är i storlek 3 (UK size) vilket typ är strl 35 skulle jag tro.
Helt oanvända eftersom dom är för små.
Frakten kommer att gå på 55 kr (skrymmande brev upp till 1000g enl. postens tabell)

Är du intresserad är det bara att höra av sig på [email protected]
Annars kommer jag länka till tradera näe skorna läggs ut.

Mina kommande auktioner

Jag har gått och kärat ner mig i tradera under de senaste dagarna, varför har ingen berättat om denna hemlighet tidigare? har än så länge bara ropat in en väska (som ni får se sen) men jag har lite andra grejer på g också. efter att jag skaffat mig lite bra omdömen ska jag också börja lägg ut lite saker, bland annat två par äckligt snygga skor, helt oanvända som tyvärr är för små för mig. har ni tur kanske ni får se dom i förväg ;)

Min ursäkt

Förlåt, trogna läsare för att jag inte skriver, men jag jobbar faktiskt från 06.15-19.15 konstant hela veckan. Jag kommer självklart att uppdatera bättre när jag får en fritid, just nu har jag endast 3 timmar på kvällen som ska hinnas med att äta, duscha, socialisera med C och alla andra med mera. det blir rätt tight faktist.

Nu ska jag titta på tv och göra ingenting så jag orkar med resten av veckan.

Min fjälltripp (del 2)

Nu är vi hemma igen, med skinnet i behåll! vilken helg det har varit, fjällvandringen var nog en av höjdpunkterna. jag tänkte bjuda på ett axplock från resans 230 bilder(!) som jag tycker sammanfattar det mesta faktiskt.


Det här är en av fjällvandringens många vyer, det var helt otroligt vackert, bilden gör inte rättvisa alls.


Jag står vid stugans kant och fotar, den ligger i princip i träsket!


På tur, innan trädgränsen.


En av bäckarna vi passerade och drack ur, ovanför trädgränsen.


Jag på vår stenstrand.


Helt underbart.



min fjälltripp

Imorgon klockan 9.30 åker jag och mina kära iväg till Kaisepakte (utanför abisko) för att semestra under helgen. Det är uppladdning som kommer att utövas större delen av tiden vill jag lova. Kameran hänger med så klart, jag ska försöka fota väldigt mycket eftersom det är så himla fint där uppe! Aktiviteterna utöver uppladdning av batterierna som kommer att försöka  hinnas med är följande:

  • Fjällvandring (lämmelskådning för min del)
  • fotografering
  • Fiske
  • hjortronplockning om dom är mogna (troligtvis inte)
  • grillning
  • bokläsning

Jag längtar massvis, det ska bli skönt att slippa stan. Emigrera ett tag. därför kommer bloggen att ligga på is fram till och med söndag men bi får gärna titta in ändå, kanske läsa något gammalt inlägg eller bara klicka runt. Annars är jag tillbaka söndag.


ett extra tack till bästa kattvakten i stan, Sarah!

Min boklista so far

Jag har lyckats bygga på min boklista under 2008 med några stackars böcker sen sist, men inte är det många. man hinner ju banne mig inte läsa speciellt mycket när man bara jobbar, äter och sover. Jag älskar ju att läsa böcker, under jul hann jag läsa massvis eftersom jag var ledig. jag längtar till skolan men inte så mycket till hösten. här kommer senaste uppdaterade versionen:


  • Harry Potter och dödsrelikerna, Rowling, J.K.
  • Häxkraft, Whynne Jones, Diana
  • elva minuter, Coelho, Paulo
  • Sent i november, Jansson, Tove
  • Känn pulsen slå, Pålsson, Berny
  • Nattens barn, Lords, Traci
  • Tisdagarna med morrie, Albom, Mitch
  • Snabba chash, Lapidus, Jens
  • Dorian Grays Porträtt, Wilde, Oscar (pågående)

Jag planerar även
att läsa Postverket (Bukowski), Aldrig fucka upp (Lapidus) och Romanen om olof (Johnsson). tror tyvärr inte att jag kommer hinna alla i sommar eftersom att sistnämnda är redigt tjock och jag läser inte så jättesnabbt. syrran däremot, hon läser fan snabbare än Kennedy (det var någon utav dom som läste väldigt fort vill jag minnas). Jag är lite avis, jag önskar att jag också kunde läsa lite snabbare. jag får öva helt enkelt!

Min veckovägning

 Viktnedgång: -0,1 Kg


Det är faktiskt bättre än ingenting med tanke på hur mycket skit vi åt förra veckan. Sprang bara två gånger men promenerade i alla fall dom flesta dagarna. Jag funderar på att lägga upp en plan för veckans träning eftersom jag inte kan springa något fredag-söndag. Min tanke är ju att springa minst tre gånger i veckan nu under sommaren så det är väl lika bra att lägga upp en plan. jag inser just i skrivande stund att för att hinna springa tre gånger denna vecka måste jag ut tisdag, onsdag och torsdag. vi får se hur det blir med det. kanske satsar på två gånger den här veckan också, det känns lite väl optimistiskt med tanke på att det finns mycket annat jag också måste hinna med.

Jag tänker inte så
jättemycket på hur min kropp har förändrats under det senaste halvåret förutom att kläder och sånt har blivit för stora. men en sak är jag totalt fixerad vid; mina nyckelben. Jag känner på dom jätteofta, för att se om dom är tydliga. Jag tittar på dom i spegeln för att se om dom syns. helt sjukt. jag antar att det är för att jag alltid har tyckt att nyckelben som är lite framträdande är ganska fint och för att jag själv aldrig haft det. det är som ett tix, jag gör det utan att jag själv märker det. så om du ser mig gå och "ta strypgrepp" på mig själv så vet du varför. helt sjukt.

Har du någon lite konstig egenhet?

Min montering

Gud vilken helg! Som planerat for vi till ikea i söndags och det kalaset brakade loss på över 5 lax men det var rätt väntat faktiskt. Vi köpte ett nytt skrivbord, byrå och en jättespegel plus lite annat krafs. Nästa projekt är en ny tvbänk. igen, haha. Snälla pappa och Mattias har varit här och monterat upp spegeln i betongväggen vilket var lättare sagt än gjort kan jag säga, tre st borrar gick sönder! Ska definitivt lägga upp bilder på allt det nya, tyvärr inte idag. Jag är på tok för trött.


På fredag ska vi ut
på ett litet äventyr, jag, C, syrran och Mattias. Vi ska åka upp till Abisko, eller snarare en bit utanför. Programmet kommer att bestå av fiske, vandring och en stor dos chill. Jag lovar att fota en massa, det är nämnligen väldigt vackert där uppe.


Nu blir det tyvärr
sängen, jag ska som vanligt upp tidigare än tuppjäveln.

Min helg

Äntligen har jag fått sova ut! när man börjar klockan 06.15 är man mest seg hela dagarna faktiskt. Igår var vi på fest hos Sarah och Freddy (som fyllde år), jag körde nyktert eftersom jag var en trötter. Henke drack öl mest hela kvällen ur en ikea-vas och hundarna var glada över allt folk.


Vasen och Jag

Min solskensdag (skrevs i morse)

Nu bär det ut på bryggan igen! vädret är vackert och jag ska ta med mi mina hello kitty-högtalare så att vi kan lyssna på radio eller något annat trevligt. Har precis ätit en nice äggmacka, har hela dagen framför mig så kan det bli bättre? jo, det kan det eftersom jag ska jobba 14.15. business går iaf bra.


högtalarna, fast mina är röda

RSS 2.0