Mitt 10kilos-jubeleum

(skrev inget om vikten förra veckan men då visade vågen +0,2. midsommar vettu, me nu är jag uppenbarligen tillbaka på banan)

Viktnedgång: -0,8 Kg
Total viktnedgång: -10 jävla kilo


Jag har idag,
den 30/6 2008 lyckats gå ner 10 kg i vikt. det är ju helt galet mycket, så mycket att jag inte ens fattar. Som tur är tar inte resan slut än, jag har några kg kvar. jag har lärt mig att uppskatta mina prestationer på ett helt annat sätt, nu tycker jag att det är kul att sträva. i början led jag mest och saknade mitt gamla liv men nu känns det jättebra. den dagen jag är färdig kommer jag nog sakna just den här resan men det finns ju alltid andra att påbörja så det går nog bra det med.

Nå, vad gör man nu? Ska jag fira? jag ska sätta upp ett nytt mål i alla fall och det blir -2 kg till och med 25/7 och då belönar jag mig med en systemkamera. fan 12 kg, det är ju ännu större. Jag måste passa på att skryta över min träning också, det går så jäkla bra. har sprungit 4 dagar förra veckan och promenerat resten. Jag orkar nu mera springa hela mjölkuddsberget, både elljusspåret och utanför. Jag känner mig stark som fan, oövervinnlig. Den känslan ska jag spara i mitt innersta och ta fram nästa gång det går tungt.

Min söndagkväll

Nu har jag och C myst ner oss i soffan med varsin skål bananglass (frusna, mixade bananer med kakao) och jordgubbar, vi ska se Batman begins. Ikväll har vi också hämtat hem min renoverade kista, ni ska få se före och efterbilder. vissa kanske kommer att tycka att förebilden är finare men jag vill då poängtera att kistan var väldgt repig (på ett fult sätt samt lite missfärgad, typ som om någon spillt något. äh, avgör själva:





Bananglassen har vi här

Recept behövs inte. mixa bara halvfryst banan med valfri mängd kakao.

Min Katt

Igår var jag ute på "stan" och sociaiserade mig till ungefär 23.30. Jag cyklar hemåt, möter några harar. varje gång jag kommer in på gården ser jag samma ansikte på våran balkong, ninja ligger nämnligen och väntar på sin matte. så fort hon ser att jag går in enom porten så springer hon till ytterdörren så att hon ska hinna välkomna mig hem. Vi älskar varandra väldigt mycket.


ser du katten?



Min fredagkväll

Igår träffade jag den lilla Sara för middag här hemma. Eftersom Sara är medgörlig när det gäller impulshandlingar slutade det med att vi åt middag, gick hem till mamma och pappa för att måla ett varv på kistan och dricka champagne, gick på bio och kollade på Indiana Jones. Filmen var underhållande, mer behöver inte sägas kanske. Credd till Mr Ford, han är ju gammal! Idag ska jag lyssna på Lasse som ska sommarprata 13.00, missa inte det!


me and mrs Jones

Min shopping

Det blev inte så mycket bilder från våran roadtrip som jag önskat, glömde helt enkelt bort att fota! Har i alla fall bilder på endel av min shopping, har köpt ett par skor, top och ett sminkpenselfodral med mumin-motiv på. Kistan är ju inder konstruktion så jag visar före och efterbilder när den blir färdig. ska faktiskt åka och måla andra varvet efter frukost. den blir väldigt fin.








(ni får bara se mönstret på toppen, muahaha)

Min utflykt

Idag efter att jag jobbat klart ska jag och C åka på dagsutflykt. vi ska först åka ner till burträsk där vi ska hämta en helt underbar kista som jag ska "renovera". Efter det ska vi upp till Piteå och bara hänga lite i stan, det är ju en rätt mysig en. Vi ska ha med oss mat och annat sånt där picnic-aktigt. Kameran följer självklart med så bilder blir det! vi ses ikväll.

Min Lada

När vi har på fisketur tog jag lite bilder på en helt gigantisk lada ute i karlsvik, några bilder blev faktiskt riktigt bra om jag själv får säga det. Se med egna ögon:






Jag vill verkligen ha en kamera och en kamera ska jag köpa.


Min drink

Melon och jordgubbedrink

ca 0,5 liter vattenmelon helst utan kärnor
2 dl jordgubbar
5 iskuber
1 msk citronjuice
1 msk fruktsocker (eller vanligt socker eller inget socker alls)


Lägg i din blender och kör för kung och fosterland, 2 min senare är det färdigt!


Mitt Sommar


En perfekt kombinerad
sommardag består av Sommar i P1, promenader eller jogging och reflektion. Jag är just inkommen från min dagliga runda som Astrofysikern Max Tegmark har underhållt med hjälp av mörk materia, Parallella universum, atomer och personliga anekdoter. På lördag ska Lars Winnerbäck prata och det tänker i alla fall inte jag missa. Nu ska jag göra mig en melon/jordgubbsdrink och äta lite soppa!

Min fisketur

(Skrivet igår, fixade bilderna idag) Jag luktar myggmedel, nå jävulst just nu, vi ar nämnligen varit i Karlsvik och fiskat. Mygglarverna har utvecklats till fullfjädrade myggor och är därför blodtörstiga. det var dock inte så mycket mygg i karlsvik men jag ville gardera mig ändå. Så här såg vår fisketur ut i bilder:



Vi fick många små fiskar, dom flesta fick hoppa tillbaka igen.


Fine, artsy picts.

Mitt hem

Jag är i full färd med att planera vårat hem i ny kostym, det ska bli vitt, vitt, vitt! kanske med inslag av lite New England och shabby chic (om jag tolkat begreppen rätt). Resa mot IKEA kommer att avhandlas i juli där följande ting kommer att betänkas:





Byrån kommer att stå antingen i sovrummet eller vardagsrummet och fungera som TVbänk, spegeln (som är större än man tror) kommer att hänga vägrätt bakom soffan där också en tavellist kommer att plaseras med lite levande ljus och soffbordet kommer att agera soffbord. Soffbordet är fortfarande ett kanske eftersom jag också kan tänka mig en kista eller dylikt. om jag nu hittar någon, det verkar vara kistbrist i norrbotten! Jag har även planer på fönsterlampor men har inte hittat någon duglig än.

Mina Pälsklingar

Ny design igen, den här gången är jag riktigt nöjd. Den känns verkligen jag, har ju faktiskt gjort allting själv också. Idag är det midsommarafton, detta firas med mat och ett besök på hägnan, vi ska åka om en liten stund. Dom ska visst ha lite midsommarfirande där, kameran hänger med så klart!  Jag bjuder på en bild med mina pälsklingar som avslutning, glöm inte att örhängena fortfarande är till salu!


Mina örhängen (till SALU)

Eller jag kanske ska säga dina örhängen?
Fallet är nämnligen så att jag för någon dag sedan trodde att jag tappat bort ett par av mina bästa örhängen, jag gick därför till Gina tricot och köpte nya. senare samma dag hittar jag mina gamla men eftersom gina tricot är buttra får jag inte lämna tillbaka örhängena trots att dom är helt oanvända, oprovade, sitter kvar på förpackningen och kvittot finns kvar. Därför...

Örhängen till SALU
59kr



så här ser dom ut på, gamla paret.



Sjukt söta va? :)


Hör av dig via telefon (om du har numret), mail ([email protected]) eller skriv en kommentar!

mina ugnsgrönsaker

På beställning av Sarah så ska jag lägga upp receptet (om man nu kan kalla det recept) på rotfrukter i ugn, här kommer det:

Bas
4 Palsternackor
4 morötter
4 potatisar

Valfria Ingredienser
Aubergine
Squash
lök
selleri

olivolja
rosmarin
timjan
salt, peppar
getost eller fetaost att smula över den färdiga rätten

Gör så här: Klyfta upp alla basingredienser och sätt i en oljad långpanna. krydda och sen in i ugnen på 250 grader i ca 25-30 min. lägg i valfria ingredienser på passande tid beroende på hur fasta du vill ha dom när det andra är färdigt. ta ut, smula valfri ost över och severa med liten grönsallad och kanske en yoghurtsås med italiensk salladskrydda i. Klart!

credit till Emma

Mina notiser

Den här dagen har gått förbi rätt obemärkt, inte för att den är slut än men hittills. Jag kan lista lite notiser över hur min dag varit.

  • i morse när jag cyklade mina 100 meter från jobbet hem såg jag en sparv som badade i världens minsta vattenpöl. det såg så roligt ut, den satte sig typ i den för att doppa rumpan, sedan doppade den huvudet och ruskade på sig. sjukt gulligt. sparvens sparvkompis satt snällt brevid och väntade på sin tur.
  • Nu på eftermiddagen har jag varit på storheden med marie, vi var på rusta, cervera, b-young och blend. affärerna sög men marie gjorde inte det.
  • Nyss åt jag lunch, den bestod av rotfrukter i ugn med getost och yoghurtsås. Det är asgott, jag äter det typ en gång i veckan nowdays. tror att det blir en lite lättare middag idag, kanske någon soppa? men vad för någon?


Vad gör du idag?

Min veckovägning


Viktnedgång: -0,4 kg
Total: - 9,4 kg

Självklart är jag jättenöjd
eftersom jag har fått sitta  stilla hela helgen då jag har varit sjuk. Det är skönt att se att det fortfarande går neråt om man så säger. Många börjar fråga om jag inte har nått min målvikt snart och ska jag vara ärlig vet jag inte. Jag har ju ett delmål till den 27 juni som jag förmodligen inte kommer att hinna till, men efter det har jag inte tänkt längre faktiskt. hur vet man när man är klar? var gör man när man är klar? jag har ju aldrig tagit mig så här långt förr, så jag vet faktiskt inte. Nåja, det ska säkert lösa sig!

Har nu sett färdigt
alla säsonger av gilmore girls och det känns faktiskt lite tomt, dom har ju hängt med så länge nu. Därför börjar jag se både dom senaste av greys anatomy och six feet under från säsong 1, så jag har något nytt att se fram emot! serier, serier - underbara serier.

Mitt impulsköp

För några dagar sen var jag och C ute på storheden för att hitta en present till Sarah, gå på apoteket och inte göra så mycket mer än så. C var gullig som vanligt och köpte en kattbok till mig eftersom jag var sjuk (Jehovas vittnen försökte också vara gulliga igår och ge mig deras tidning som dom tyckte att jag kunde läsa medans jag var sjuk, jag tackade nej). När vi kom ut från affären stod det ett välbekant stånd utanför, ett jordgubbsstånd! Det hela slutade med att jag köpte ÅTTA liter jordgubbar, det var sjukt bra pris faktiskt. Därför tänkte jag baka jordgubbspaj idag och alla får smaka.


mina gubbar

Min feberfest

Igår fyllde en av mina närmare vänner 22 år och jag är ju inte en som bangar även fast jag är sjuk. Så i 38 gradig feber knallade jag över till Sarah som bara bor ett hus ifrån mig för att fira henne. självklart drack jag inte eftersom jag var sjuk, var hemma igen före 23.00. Förfesten var jättetrevlig, det pratades brassevaxning, tarmsköljningar och Fannys mördade granne plus mycket annat. det var jättekul att få träffa det "gamla gänget" igen, eller som Marie sa: "Det är så skönt, även fast vi inte har träffats på jättelänge är allt precis som vanligt, vi behöver inte vara konstiga mot varandra".

Jag tror det är dax för en outfitbild, har inte lagt upp någon på säkert flera månader men nu känner jag mig redo!




Syns det att jag är sjuk? skulle inte tro det :)

Mitt tillstånd

Om möjligt, är jag nog ännu mer less idag. jag har just upptäckt känningar av förkylningssymptom. jag är så arg så jag skulle kunna döda. Livet är fan orättvist, det är väl 7de gången under 2008 jag blir sjuk. allvarligt, det måste ju vara något fel. Och självklart, SJÄLVKLART skulle C åkt på apoteket för flera dagar sedan eftersom ALLT är slut här men han har jobbat övertid i flera dagar nu och har inte kunnat handla så vi har inga botemedel hemma. Jag ska jobba om 35 minuter med huvudvärk och igenkloggad näsa. Självklart kommer jag att vara sjuk under helgen, då jag faktiskt är ledig för en gångs skull. Åh, jag tror jag svimmar av lesshet.

Annars då? näe, allt är bara skit.

min bitterhet


Just nu är världen
inte speciellt vacker. Jag är less på väldigt många saker, det mesta är kanske petiteser men det stör mig ändå. det värsta är att jag inte kan skriva om någon av alla sakerna för antingen kan det skada någon annan, mig själv eller ett företag. Jag har alltid tyckt att lösenordsskyggade inlägg är för fegisar men just nu känns det väldigt lockade faktiskt. Jag vill ju berätta för alla er, ni som är mina riktiga vänner om alla små skitsaker som stör så att ni kan berätta att sllt ordnar sig. men jag kan inte, jag vet nämnligen inte hur man gör när man lösenordsskyddar. därför får det räcka nu.

Jag planerar att
somna på soffan tills C kommer hem. vill inte ligga ensam i sängen. gud så tragiskt.

Min delade dag

Har just avslutat ena halvan av dagens arbete på posten (06.15-09.15) och ska nu äta lite frukost. Att ha delad dag suger lite, jag vet ju att jag måste tillbaka och jobba 5 timmar till liksom. Det är iof rätt skönt att få åka hem i mellan åt, då kan man ju vila lite och pyssla på med annat.

Dagens planer ser ut på följande sätt:
  • Glo på några avsnitt gilmore girls (S07)
  • somna på soffan
  • klistra och pyssla med min receptsamling
  • Jobba igen
  • laga någon form av middag
  • däcka framför tvn med C


Jag bjuder på en bild såm jag tyckte blev lite lustig som avslutning,
Ha en bra dag!

Min tur på båten

Helgen har varit rörande trevlig. fredagen bestod av ett besök i Alviks fäbodar med korvgrillning tillsammans med min man, elina och robert. lillhunden var ju så klart med! vi mös på ganska länge faktiskt, tiden bara rann iväg! Lördagen användes för att grilla hos Emma, vi drack och åt som om det var det sista vi gjorde. till efterrätt fick vi en helt gudomlig chokladcheesecake  = det bästa av två världar. Efter det drog några utav oss till båten, jag har nog aldrig blivit så uppraggad i hela mitt liv på samma kväll. En kille gjorde ett ganska fint försök, han sa "vad mycket folk det är","mm"sa jag. " du var väldigt söt ikväll" sa han. "tack" sa jag. dom andra raggningarna bestod mest av händer och skrev som trycktes mot en, haha.


jag och elin på båten



Nu ska jag se mitt bästa "mat"program, Leila bakar.

Min Beach 2008

Att vara smal och hälsa, ingen självklar kombiation. Det är bättre att vara överviktig och hälsosam(=fysiskt aktiv, äta någorlunda bra, må bra psykiskt) än att vara smal och ohälsosam.

Hälsosam mat är inte mat
som gör att man blir smal (om man tror det kan man ju lika gärna äta bomull). hälsosam mat är mycket antioxidanter, vitaminer, mineraler, fettsyror, helt enkel näringstät mat som gör dig frisk.

Jag vill bara berätta att jag skiter rätt mycket i beach 2008. Jag går inte ner i vikt för att vara snygg på stranden. Min viktnedgång handlar om så mycket mer än att vara snygg för andra. jag har gått ner för att jag mår bättre innuti av att  väga mindre. jag känner mig vackrare, jag är i god fysisk form, jag är piggare och gladare och jag har ett hälsosamt BMI och midjemått (inte för att det säger någonting). om alla andra människor tycker att jag är snygg eller inte skiter jag fullständigt i.

Jag har en underbar man
som berättar för mig hur vacker jag är varje dag vare sig jag är osminkad och inte har tvättat håret på flera dagar eller om jag precis gjort mig i ordning för att gå på fest. Under hela vårat förhållande har jag pendlat i vikt ca 15 kg i vikt upp och ner och han har aldrig någonsin visat mindre uppskattning av min kropp eller mitt inre efter hur mycket jag har vägt. Han peppar mig när jag är nere och är glad för min skull när jag är uppe. och så är han sjukt het.

Om det är något jag lärt mig
under min utbildning är det att vara tolerant och ha förståelse för alla slags människor, något jag tränar på varje dag. Nu förstår jag att någon annans skitsnack inte handlar om mig utan kanske om egna demoner så som dåligt själförtroende eller avundsjuka eller kanske någonting annat. Jag behöver inte snacka skit om någon, för jag känner ingen avundsjuka och jag har inte dåligt själförtroende längre. En överviktig människa har inte dålig karaktär eller är för dum för att veta sitt eget bästa. En rökare har inte heller dålig karaktär eller är för dum för sitt bästa. allt handlar om motivation och prioriteringar med rätt hjälp. en beteendeförändring kommer oftast inte som ett brev på posten.

Jag vet att mina vänner älskar mig vare sig jag väger 120kg eller 45. Dom berättar för mig hur fin dom tycker att jag är och jag säger detsamma till dom. vi berättar hur mycket vi tycker om varandra och hur glada vi är att vi funnit varandra. dom bryr sig inte vad jag väger. den enda som egentligen bryr sig är jag och det är av den enkla anledningen att jag har valt att leva ett hälsosamt liv, inte ett smalt beach 2008.

Min bloggflytt

Jag är en uppmärksam person i vanligt fall, jag märker saker rätt fort. inte i det här fallet dock, jag flyttade inte min egen blogg för än igår. jag har som inte orkat engagera mig så mycket i det här med blogg.se, andra skriver om det och jag orkar inte läsa. men nu är den flyttad i alla fall!

Idag är det också jättevarmt
och soligt, jag ska försöka ta mig ut en sväng, kanske till stadens gator och torg måntro? det lär ju vara smockat eftersom det är examen idag, lastbilar åker väl runt med flak överfyllda av små studenter. jätteroligt för dom, intetsägande för mig. jag har ju redan gjort min student.

Min nygamla garderob

har vågat mig på att prova lite gamla kläder som tidigare varit för små under dom senaste dagarna. jag har verkligen fått många glada överraskningar för jag kan faktiskt ha det mesta igen, byxor, BHar, you name it. Att brösten blir mindre  när jag går ner i vikt känns jättebra. visst, jag är en person med naturliga kurvor (som det så fint heter) men att ha storlek 75 E eller DD är faktiskt inte så kul. Jag skulle absolut tycka att det räckte om jag hade typ C eller D, då kanske man skulle ha lite mindre ont i ryggen. Nu kan jag ju iof ha mina gamla BHar som är D-kupa men det är lite gränsfall än så länge.

Nog tjatat om bröst nu, dax för lunch!

Mitt värmeslag

det är svinvarmt här och klockan är inte ens före tio. det måste ju betyda att det faktiskt är sommar på riktigt nu. pappa skulle sätta ut guldfiskarna i deras utedamm igår, det var 18 grader i vattnet så dom ska ng klara sig. "grabbarna" längtar säkert tillbaka till sin lilla damm.

Jag, mina vänner,
hade tänkt försöka kuta elljusspåret ganska snart. risken att jag kommer dö av värmeslag är ganska stor men jag tror att det är värt ett försök i alla fall. har träningsdag idag men jag har verkligen ingen lust att ställa mig i gymmet och slita i vikter när det är så fint väder. Har haft två riktigt  tunga dagar nu med skola och sen jobb. har inte varit hemma mycket kan jag säga, mest för att sova faktiskt. men det blir det snart ändring på eftersom vi är lediga på Sveriges nationaldag!

image346


Min veckovägning



 -0,6 kg
Total viktnedgång: -9kg


det känns bra. kommande vecka kommer nog också att gå bra, vi har nyttig mat i kylen och jag har mina aktiviteter inplanerade. satte ju ett nytt delmål för ett tag sedan och nu är det bara 3 kg kvar till den 27/6. jag blir inte alls ledsen om jag inte hinner, det är ganska hårt men jag märker att jag jobbar på bättre om jag har små delmål efter vägen. och om dom inte uppnås på rätt datum så firar jag när själva vikten är uppnådd.

Min skola

Har just skrivit klart en nio sidor lång rapport med genomgående referenser från litteratur och relevant forskning. Jag hoppas på bra betyg, och jag har goda förhoppningar. Rapporten är inlämnad och om tre dagar blir det ingen mer skola förän september. hur sjukt känns inte det? jag ska viga mitt liv till posten. Jag gillar posten så det går nog rätt bra.

Måndag och tisdag har vi presentation om våra VFUperioder i skolan. jag har gjort en lite lustig powerpoint som jag tänkte använda. det var faktiskt inte helt tråkigt att göra den, jag fick ju vara lite kreativ.

den här dagen vigs åt hemma-projekt.

Min fredagsfylla

kubbfest i helgen, sen ut på magma, sist gjorde jag inbrott i min egen lägenhet med hjälp av en risig volvo. kort sagt, en sjysst fredag.

image338

innan vinet.

image339
joakim och snorre.

image340
Eddo is´nt pleased.

image341
den tjejen är bland dom bästa

image342
i raggarbilen påväg till stan

image343
Bryno och K-laz

image344
Bryno och bryno på magma

image345
Jag är påväg hem (glömde nyckeln)


RSS 2.0