utmaningen!

Gör en bildsökning på Google på svaret du får fram genom att ställa dig följande frågor: Mitt förnamn, mitt efternamn, min favoritfärg, senaste maten jag åt, min dåliga vana, min favoritgrönsak, mitt favorithusdjur, staden jag bor i, det mest användbara i mitt hem, mitt senaste inköp och detta gör mig glad.
Ta sen första bilden och lägg in under frågan. Det blir faktiskt rätt kul, kolla bara vad som är mest användbart i mitt hem...



mitt förnamn:
image43

mitt efternamn:
image44

min favoritfärg:
image45

senaste maten jag åt:
image46

min dåliga vana(jag knarkar inte, sökte på småäter):
image47

min favoritgrönsak:
image48

mitt favorithusdjur:
image49

staden jag bor i:
image50

mest användbara i mitt hem:
image51

mitt senaste inköp:
image52

detta gör mig glad:
image53


Jag utmanar Sophia, matte, carro och alla andra som läser!

bra saker

min bra-lista för idag!

  • snart åker vi till göteborg
  • då övervinner jag min flygrädsla
  • och får shoppa för att jag varit så duktig
  • snart har jag min egen dator
  • snart börjar jag skolan och slutar därmed mitt skitjobb till viss del
  • idag är det Martin Kellerman som är sommarpratare i P1
  • igår var det Mia Törnblom
  • jag har två fina katter och en man
  • jag har semester

image42
minikatt

maya´s night out

Gårdagen var sjuk, kvällen alltså. så hät gick det till.

Förfest: Jag, frida, matte och sophia var på bergnäset och badade bubbelpool. ute! det var fint väder och jag såg minst 3 st katter. utanför huset hade dom inte bara en bubbelpool uten även en 50-årig gammal sköldpadda som var helt besatt av att äta tussilagoblommor. jag drack jättemycket för att vara jag utan att bli full. wierd, yes.

Bishops arms:
vi träffade Issen och Karja, ölade lite och svamlade på. Frida hade hunnit bli jävligt rund om fötterna, fast till skillnad från mig hade hon druckit en halv vinare plus allt vad jag hade druckit ungefär. det kom förbi rn extremt full och konstig man och började konversera med männen i vårat sällskap, sen tröttnade han och gick till nästa bord.

Kön till färjan: blev väldigt kortvarig, den var sjuttielva mil lång. så vi traskade  tillbaka till Bishops(typ gammeldans, alla är 40+are)

Bishops arms: träffade en kille som var flygtekniker. han sa att jag inte behövde vara flygrädd så därför ska jag inte vara det. blev bjuden på öl av fridas pappas kompis och tyvärr slog den.

Max:
slagsmål i kön, mat sen promenerade jag hem, yr i huvudet som fan.


image41


haha, i frankrike får man inte cykla och prata i telefon samtidigt.

tack sf!

Hej!

Tack för ditt mail.

Vi får börja med att beklaga att det var så varmt vid ert biobesök hos oss. Luftkonditioneringen strulade den dagen och det berodde på att ett spjäll fastnat så att den uppkylda luften inte kom in i salongen som den skulle. Detta är nu lagat så det skall förhoppningsvis inte hända igen.

Som kompensation för det inträffade skickar vi två stycken ersättningsbiljetter till adressen som står i din signatur. De gäller på alla våra filmer alla dagar och kommer på posten inom några dagar. Förhoppningsvis blir ert nästa biobesök en mer angenäm upplevelse. Vill ni kontakta oss igen i detta ärende så kan ni uppge ärendenummer: 37586

Med vänliga hälsningar,
Henrik på SF


jag och C var ju och såg harry potter nummer 5 för någon dag sedan och det var så varmt så vi höll på att rinna bort så ambitiös som jag är skrev jag ett lite argt(hotade lite om att vi inte skulle besöka dom igen) och klagande mail till sf och fick detta som svar. helt klart godtagbart! tack SF, det var bra.

har hunnit vara på stan med sophia och dragit en fika på rostan. gott gott. jag åt som vanligt en piatino och en loka smultron citron. för typ 5 år sedan blev jag frälst vid mineralvatten/bubbelvatten. mitt bästa är bonaqua citron och ramlösa kaktus. det är mycket godare än läsk och saft och kaffe och te och allt. bästbästbäst.

läste en hemsk artikel länkad i lilla frökens dagbok om några tonårstjejer som satt eld på en liten kattunge, adam.
läs och lid och lär era ungar hur man behandlar djur här.


image40

tvättstugan och kattdrama

har två små anekdoter om mitt liv idag.

Tvättstugan

jag och C hade bokat tvättstugan dagen efter att han hade kommit hem från norge med alla fiskrensarkläder. när vi kom ner i tvättstugan var alla maskiner igång, även torktumlaren även fast det hade gått 40 minuter in på våran tid.   vi väntade tills en maskin var klar, tog ut den och satte i våran tvätt, jag skrev en lapp (kolla tvättiderna ordentligt!) och la på tjyvtvättarens tvätt. nästa gång vi kommer ner är all tjyvtvättartvätt borta och en stor aftereightask stod på tvättmaskinen med en lapp där det stod: Sorry! kollade helt fel på tiderna!
man blir ju helt paff! hur snälla grannar har vi inte? en så himla fin gest när man har råkat tvätta på fel tid. det hade gott och väl räckt med en lapp men choklad går ju alltid ner, heh. Tack grannen, vem det än var!


Kattdrama

i tisdags hade vi lite fest här hemma. vi grillade och drack vin och öl och hade trevligt(även fast det regnade). efter middagen var bortplockad och vi skulle åka till david för att fortsätta att dricka lite upptäckte jag att jag inte sett ninja på länge. alla började leta katten som var spårlöst försvunnen. tillslut fattade vi att hon måste ha kommit ut på något sätt, antingen genom dörren eller ett öppet fönster(ca 6 cm bred springa). alla sprang ut och letade och efter ca 30 minuter såg jag två klotrunda ögon i en buske, och ja, det var ninja!
men när jag skulle krypa in i busken och hämta ut katten blev hon rädd och kilade iväg. 30 minuter senare, genomblöta kläder och en helt förstörd maya fick vi tag i henne och gick in igen. katten var helnöjd så fort honom kom in genom dörren som inget hade hänt.



image39

learn to fly

okej, rätt trevlig helg. C har varit borta i norge, typ utanför narvik, och fiskat upp en finfin torsk som vi ska äta, och jag har varit i haparanda på ikea en sväng, sen kattilakoski(typ niskanpää) och ätit världens middag. lammrostbiff med mandelpotatisterrin och kantarellpuré till huvudrätt och en chokladganachetarte med jordgubbsorbet till efterätt. svulligt men mättande!

fredagen lagade jag och sophia middag och såg två filmer, trevligt med lite girlsnight.
Men idag. idag sitter jag här som en osalig ande. vill göra allt men orkar ingenting. C kommer hem kanske vid sex och om läget förblir oförändrat har jag bestämt mig för att vara lite sur på honom. men vi får se, han kanske ringer idag innan och säger något snällt så jag glömmer mina anledningar. vi får se.

om 11 dagar åker jag och min man ner till gbg för shopping, sol och kanske bad, danmark, god matt och gott sällskap. som dom flesta(som mött mig IRL) vet är jag flygrädd. min kusin hjälpte mig att bota den största delen av rädslan i maj när vi flög ner till gbg, men ändå. jag är lite nervös. nog kommer det att gå bra men jag hatar när dom svänger och det skakar. iiiisch!

image38

Hemligheten är redo att avslöjas


jag ska bli studentska!
på luleå tekniska universitet ska jag lära mig allt som går att läras om hälsovägledning.
Kursen är helt ny för i år så jag blir första kullen ever, i alla fall här i luleå. trodde aldrig att jag skulle komma in på första sökningen men det hade jag visst gjort. verkar vara på högskoleprovet dessutom, och jag som bara fick 1,1. shit! jag är verkligen jätteglad.
så nu ska jag köpa en liten fin dator och nya antekningsblock och pennor. funderar faktiskt på en macbook(se bilden)

image36

men jag vet inte. den verkar jättesoft men det är bara 13'3 skärm. + att den är lätt att ta med, - att det blir litet att titta på film men det kan man ju lösa med en extern skärm. kan dock inte heller bestämma om jag ska ha med eller utan dvdbrännare. det blir ca 1400 kr skillnad. tror nästan jag kör utan, hur ofta bränner jag dvd?
vi får se...
vad tycker du?

Livet är rätt bra nu på många fronter. inte alla tyvärr.

image37

Jag - en blivande hemlighet

nu kan jag inte hålla mig borta längre.  min älskade blogg, jag har saknat dig så.
Idag är en helt underbar dag! det regnar nästan, 12 grader varmt och jag har absolut ingenting att göra men jag har fått veta en hemlighet (som snart blir officiell) som betyder allt just nu. kan inte berätta än, men om några dagar, då ni!

Igår var jag och min kärnfamilj(mamma, pappa och storsyrran) ute på en old fashion biltur. Vi åkte till våran gamla stuga som vi sålde för 7 år sedan, till selets bruk och sen till farfar.

Stugan i mörön såg precis ut som när vi lämnade den sist. gungorna hängde kvar, lekstugan hade samma färg, ja till och med livbojen som hängde på ladan satt kvar, en aning blek men med värdigheten i behåll. skönt att slippa komma dit och se hur dom deformerat mina barndomsminnen med hjälp av modernisering. "men uthuset behöver målas" sa mamma.

Selets bruk vet nog dom flesta lule/bodenbor vad det är men för er andra så ska jag berätta. Man kan säga att det är en stor gård vid aleån, till Selet hörde även jordbruk med åkrar, betesmarker och ängar. Jag vet inte riktigt om jag har korrekt information nu men selet var på den tiden då det användes för sitt syfte ungefär som SSAB är idag, fast pyttelitet så klart. grejen är den att det var mammas mormor och morfar som bodde på selet under dess aktiva tid så min mamma har ägnat många sommarlov på järnbruket.
Det var himla kul att åka dit med henne och höra henne berätta om våran gamla släkt och hur det såg ut där för 40 år sen. fast på ett sätt är det en rätt sorglig plats med tanke på att mormors bror drunknade i just den ån när han var och fiskade. på den tiden var det så himla vanligt att ett barn dog på ett eller annat sätt. Morfars syster dog när hon var åtta år, överkörd av tåget.

image35
selets bruk

hos farfar i boden fick vi höra om släktträdet på hans sida. En juntti hade åkt dit för tjuveri/inbrott i pite stadskyrka typ på 1800-talet någon gång. hur roligt var inte det, liksom? sen fick jag veta att mitt efternamn Wuolo härstammar från Ungern och inte alls Finland. men det läskigaste jag fick veta är att min släkt kommer från pyttelilla Korpilombolo. Korpilombolo där min sambos släkt kommer ifrån. tänk om vi är släkt på långt håll? inte så troligt men vadfan, vad är oddsen? korpis är ju aslitet.

nog om min släkt för idag, jag tror jag ska kila in till stan och shoppa mig ännu lyckligare. kanske.

Semester

nu har jag semester i ca 5 veckor. ska ner till sthlm, gbg och skagen.
kommer nog att skriva rätt lite med tanke på att jag ska vistas ute och i andra städer så mycket som möjligt...

ha en bra sommar, alla!

kramar

RSS 2.0