Min andra sida

Det hände någonting med mig i morse men jag kan inte riktigt sätta fingret på vad....
Du kanske kan se vad som är annorlunda?







Min löningsdag

Är just hemkommen från mitt underbara jobb med mina underbara kollegor. Känner mig trött som fan eftersom att jag har varit igång precis hela dagen. Vi har masserat i skolan idag och det blir man inte precis piggare av, det är ju som värsta sömnmedlet! En klasskompis har gått lös på mina lår, rumpa och vader och det har inte varit nådigt. Asskönt men lite smärtsamt också.

Imorgon är det lön
och det brukar ju betyda att jag går och bränner lite pengar på stan, vilket jag säkert kommer göra den här gången också. Jag har faktiskt blivit duktigare på att inte slösa så jättemycket nu för tiden, jag är nog mer eftertänksam faktiskt! Nu har jag iof fått riktigt bra lön så några kronor kommer kanske att ryka, vi får se, orkar nog inte gå själv på stan och drälla.


Bjussar på en bild av bergnäsbron, inte helt tokigt va?

Min lilla lek

Gör så här:

1. Ta fram din mobil
2. Bläddra igenom din inkorg
3. Stanna när du räknat till tio och skriv första meningen i sms:et
4. Gör likadant på varje fråga

1. Vad skulle du säga om din pojkvän var otrogen mot dig? Det kan ju också vara skönt :)
2. Vad säger du alltid till din bästa kompis? Si Fi fredag uppe, hos mig är du alltid välkommen:)
3. Vad är det första du säger när din kompis blir påkörd av en buss? Ok, hämtar dig sen då.
4. Vilket sms blev du mest berörd av? Nä, jag börjar kl 15:(
5. Vad säger din mamma innan du går och lägger dig? Yo! hinner ingen massage idag
6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor? Nog är jag.
7. Vilka ord skulle du säga till Gud om du trodde på honom? Hej, jag kom precis hem från det.
8. Vad vill du höra mest av allt? Äter mat nu Yo!
9. Vad skulle du säga om du fick MVG i alla ämnen? Hon svarade inte, det går dåligt.
10. Din romantiska replik? Ringer om 5
11. Vad skulle du säga om du blev bestulen? Haha, javisst :)

Jag utmanar alla som känner för det!

Mina små observationer

Har just läst igenom Maddes hela blogg från den dagen hon började skriva fram till att hon somnade in för en vecka sen. vilken kämparglöd hon verkar ha haft, jag tror vi alla har lite att lära av hennes historia, hon skrev mycket om hur hon hade börjat ta vara på livets små glädjeting. jag hoppas verkligen att hon slapp vara rädd och att hennes familj och vänner också kan finna styrka i hennes historia, mycket tankar till dom.

En lite gladare
nyhet är att Marie, Jocke och Snorre har fått tillskott i familjen så jag skulle vilja passa på att välkomna lilla Affe, 9 veckor gammal! här är han:





mitt småprat

oj vad jag är trött på negativa attityder, det är ju sååå ute att vara surig och bitter. för några år sen var jag också så men jag tror att jag har lyckats ganska bra med att bli lite gladare och positivare. kanske för att jag är rätt lycklig nu. Alla som känner mig hyffsat bra vet att jag funkar bäst om jag har mycket att göra. många projekt, mycket träning, mycket plugg = då är ja grymt vass. man kan ju inte alltid hålla på så men det funkar lite då och då i alla fall. gillar du att ha mycket planerat?

en som aldrig är negativ är den här fjällan, hon är nästan jämt en solstråle...




Jobbet gick jättebra igår också, jag är så himla glad att jag lyckats få ett jobb som man kan längta till. snart ska vi ha disco på övervåningen(13-16 år) och det brukar tydligen vara rätt uppskattat. hoppas jag får jobba då!

Min första dag

Igår jobbade jag min första dag på fritidsgården och jag kan väl tycka att jag nog har hittat hem. ungdomarna (som är mellan 13-23 år) är hur gulliga som helst och tog verkligen emot en med öppna armar. kvällen flöt på bra och det var trevlig stämning. snart är det ju dax att åka till jobbet igen och det känns inte ett dugg betungande.


Vi har förresten
dragit igång med renoveringsprojekt här hemma, tvbänken är såld, tapeterna är beställda och dörrarna håller på att målas. nu fattas bara turen till IKEA där vi ska köpa något sofföverdrag, hylla och kanske en liten fåtölj om den får plats.

Kameran har fått
ligga på hyllan i veckan men en bild kan jag ju faktiskt bjussa på, en riktig ögonblocksbild.



Ni skulle se C och ninja just nu, C ligger på mattan med ansiktet neråt och sussar, ninja ligger på hans röv och gör det samma. båda däckade av utmattning, haha.

min glada nyhet

Min glada nyhet är att jag har fått jobb som fritidsgårdsledare på Ungdomens hus. Vi jobbar med ungdomar mellan 13-23 år och hjälper dom att ordna aktiviteter så som discon, skidresor, matlagningskvällar, tvspelsturneringar med mera. ifredags åkte jag iväg på kickoff med mina nya helt underbara kollegor och drack öl, badade tunna, sköt lerduvor med mera. Jag kommer att jobba mitt första pass på onsdag och jag längtar redan, det ska bli så kul att få träffa alla.


Är nyss hemkommen från skolan där jag ägnade sista halvtimmen till att spela rockband med ett gäng ske-å-bor.  Jag fick en dreamhackt-shirt för att jag var så duktig.

Min milstolpe

Idag har det hänt något så sjukt omvälvande och roligt, jag vet inte vad jag ska göra av mig själv! Jag berättar inget just nu, måste få suga på den här karamellen själv en stund först. Kvart i fem ska jag i alla fall åka iväg någonstans och kommer hem imorgonbitti, så då kanske ni får veta!

tills vidare kan
ni ju kolla in min och Linnéas matblogg/receptbank Matinspiration.blogspot.com
Kör på nu på prov och jag har goda förhoppningar inför hösten, det här ska vi nog ro i land!

Ha en bra helg, alla!

Mina oredigerade

Har verkligen inte haft tid att skriva något vidare mycket i veckan, det verkliga livet har rullat på i en jäkla fart nu när skolan börja igen. Jag läser ju 125% fart så jag får ligga i lite extra men det går rätt bra hittills. Ikväll kommer tjejerna och kollar på Idol från luleå, det ska bli kul att se vilka som är pinsamma nog att ställa upp i den stad där man faktiskt bor! Nu ska ni få glo på några helt oredigerade bilder med temat ljus. Enjoy.


Mina katter

Fotade mina katter igår, jag älskar dom så att det gör lite ont. titta på dom bara så förstår du. börjar bli rätt bekväm med kameran nu faktiskt, den känns inte så stor och tung längre. Håller på att undersöka fenomenet "studiecirkel på ABF" lite nogrannare, mest om dom har någon kurs inom fotografering. det känns så jävla uråldrigt att gå en kurs men jag vill lära mig rätt och ordentligt från början så det verkar vara enda alternativet. jag har faktiskt deltagit i några studiecirklar på ABF tidigare, då i teckning, oljemålning och akrylmålning. Det var rätt kul faktiskt.




småtöntarna




Min bildlära

Jag håller på att lära mig redigera lite bättre i PS just nu och tänkte visa upp mina små bilder, tycker själv att det blir ganska bra! bilden med lyktstolpen är oredigerad, har bara lagt på en liten ram.



Jag får lite (gamla serien) Narniakänsla, tyckte den var rätt fin.



På den här bilden har jag tagit bort en massa blad, inte så svårt men pilligt!



Ikväll blir det afterwork på Olivers/bakfickan med några av tjejerna från klassen och så kommer min Anna till luleå och övernattar hos mig i dag. det ser jag fram emot. har även börjat kolla på nya objektiv till kameran (som ofta är dyrare än kameran själv) och jag är ruskigt sugen på ett macro. men vi får se.


Min minishopping

Tog en sväng på stan och handlade mig lite goa grejer idag efter skolan, det blev en liten tunika, mössa, hudkräm, ansiktsmask, duschkräm, kollegieblock samt lite annat smått och gott. Idag har vi förresten fått lära oss att palpera ryggens muskler och deras fästen, den ska vi alltså kunna på latin. till exempel så har deltoideus sitt ursprung från scapula och fäster på humerus. om jag har fattat det rätt.


några av mina inköp


Min nya Nikon

Äntligen har jag fått min älskade kamera, eller egentligen kom den igår faktiskt. har inte lärt mig allt på långa vägar men det får ta sin tid. här kommer en ögonblicksbild på Marvel, han är så söt.



snyggaste tungan i stan

Mina anteckningar

Oj, jag är lite seg just nu. vaknade med C vid kvartinio och har inte gjort något alls sen dess, bara hovrat omkring. Det kan vara rätt skönt det med men jag gillar ju action så nu ska jag snart dra ut och springa. tror att det får bli en lite kortare runda med styrkepass efteråt. det känns som om styrkan börjat ge resultat nu faktiskt, har mycket mindre ont i ryggen.

Idag ska jag
faktiskt åka till skolan, min kurs i effektivt ledarskap börjar 14.45. måste fara lite tidigare så jag hinner skriva ut studiehandledningar till alla andra kurserna också, en students viktigaste livlina! Senare blir det att fara förbi elgiganten och hoppas på att min nya kamera har kommit, då blir det väl foto hela kvällen.

Imorgon börjar riktiga skolan, då ska vi ha intro i massage. Ja, jag vet, jag får gärna öva på dig. det är ju först imorgon jag får träffa alla klasskompisar, det ska faktiskt bli roligt att få höra vad alla har pysslat med under sommaren! min historia är ju inte så händelserik i år. jobb kan man sammanfatta den med.

förresten så fylls reseplanerna bara på mer och mer. Min kusin är väldigt på att fara och resa med mig, både gbg igen och någon europadestination. den stackarn har förresten borrat med slagborr och fått splitter i ögat så han är lite halvblind för tillfället, därför tar jag och C hand om honom lite extra.

RSS 2.0