mitt julstök

Eftersom det är första advent idag har jag och C börjat planera vad för slags julgodis/fika vi ska göra i år. fikar ju inte så mycket själv men det är ju roligt att kunna bjuda på en massa små fina bakverk. Igår startade vi med lite tillverkning och resultatet blev följande:

  • Madlar från barcelona (rostade mandlar klädda i nougat, rullade i kakao och kanel)
  • vita och mörka tryfflar
  • minimaränger (maränger stora som femtiöringar, kanske blir att doppa några i choklad sen, får se)
  • Småkakor (halva satsen med tranbär och vit choklad, halva med mörk choklad och hasselnöt)
Tror att jag kanske ska göra lite små presentförpackningar och ge bort till nära och kära, det brukar vara uppskattat att få lite grejer man gjort själv.

Idag har jag och C varit en sväng på stan, det skulle ju föreställa julskyltning. Vädret var kanske inte det bästa för att strosa runt i parken men vi gjorde ett försök ändå! Det är lite synd att alla affärerna är öppna, det är ju just det dom inte ska vara när det är julskyltning. Blev inget inhandlat, det var alldeles för mycket folk.

Min självinsikt

Folk borde lära sig att läsa av sina egna signaler innan man hoppar på någon annan, tänka "av vilken anledning känner jag så här egentligen?" kanske inte är helt fel. Jag önskar lite att det fanns självinsikt att köpa ibland, då skulle jag ge bort en hel drös till folk här och där.

På tal om självinsikt, C bjöd just med mig att fara och äta middag på äckel baan-thai med hans klasskompisar som ajg aldrig har träffat. det var tydligen någon som fyllde år. har jag tillräckligt med självinsikt för att tacka ja eller nej till detta spektakel? å ena sidan vill jag ju åka eftersom det hade varit kul att träffa hans kompisar. å andra sidan kommer jag kanske att känna mig helt felplacerad. På senare år har jag börjat få sån jävla ångest av sociala grejer med små grupper där man inte är helt bekväm. Mitt sunda förnuft talar om för mig att det inte är helt okej att utveckla sådana egenskaper, jag kanske borde åka av just den anledningen? utsätta mig för det jag tycker är hemskt? Men fan, är det värt det?


Social fobi vs. nyfikenhet

Min utmaning

Higge, den rackaren har utmanat mig och vem är jag att tacka nej? reglerna lyder följande:

  • Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
  • Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
  • Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
  • Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

1. Jag har sjuka tvång när det gäller att byta lakan i sängen. vi har 8 (!) kuddar och alla måste ha ett speciellt örngott, det finns ett komplicerat system. efter allt är bytt måste jag bädda sängen perfekt för att sedan beundra mitt verk. C tycker att jag är skadad.

2. När jag var liten hade jag en ökenråtta som hette Lucia. jag valde namnet Lucia endast för att det skulle matcha syrrans råtta som hette Mia.

3. Jag dödar inte mygg, inte för att jag bryr mig, utan för att  jag tycker att det är vider att kleta sönder insektskroppar.

4. största kändisspottingen var när jag och min familj råkade (!) se Nicole Kidman och Tom Cruise på någon premiär i London. Jag fattade inte förän något år senare att det var en big deal inom kändisspotting.

5. Jag är en obotlig romatiker. En favorit är att gå händelser i förväg och romantisera skiten ur dem. även det som har varit ser jag ofta tillbaka på med något slags saknande svårmod. blommor och choklad funkar ju också.

6. Jag har sett fäbojäntan.

7. Jag har varit så pass flygrädd att jag fick gå till en psykolog i två år. som tur var så hjälpte det, jag är så gott som botad.


Jag utmanar Helena, Sarah, Carro, Mikael, Marie, Linnéa, Johan och om någon annan känner för det. Har du redan gjort utmaningen är det ju bara att skita i det.

Min laxbit

Självklart har jag kommit hem från sthlm, har bara varit lite för slö för att uppdatera. Helgen var jättebra, jag har shoppat men inte kopiöst mycket. Någon tröja från urban outfitters, lite smycken och en väska från comme des Garçons HM-kollektion. Lite julklappar till diverse personer blev det men vad kan jag ju inte avslöja.

Igår när jag kom hem
från träningen hungrig och trött möttes jag av en mycket trevlig middagsdoft i dörröpningen. C och Paul hade lagat mat, jag behövde inte göra något alls! snyggt, nyttigt och gott blev det, tack så mycket grabbar!


Dinner time!
Lax med quinoa, yoghurtsås och avocadosallad

Min weekend


Nu åker jag på en
minishoppingochträffalitekompisar-resa. men ha förströstan! jag kommer tillbaka på måndag. Ha en fin helg, alla!


Min mami och papi

Just nu är jag bara lycklig för att jag har dom bästa föräldrarna.  ikväll har jag och mamma suttit från det hon kom hem från jobbet till 22.00 med en uppgift som jag har haft världens panik över. Samma med pappa, han hjälpte mig jättemycket med en rapport för några veckor sedan och tog fram material som jag kunde använda, hjälpte mig med disposition och andra grejer. Det här är någonting som jag verkligen inte tar för givet, vilka föräldrar gör sånt här för sina barn egentligen? Jag läser fan på universitetsnivå men det spelar ingen roll, dom har aldrig någonsin tvekat att hjälpa mig (om jag ber om det). Det är aldig några suckar eller sura miner, dom ställer helt kravlöst upp och förklarar, hjälper och peppar när som jag behöver det. Min högsta önskan gällande mitt eget föräldraskap är att vara lika bra som dom har varit mot mig och syrran, då känner jag att har jag lyckats.

Jag gjorde ett litet inpulsköp igår
och köpte mig en liten flygbiljett så på lördag åker jag till stockholm för att inleda julklappshandel och shopping för eget bruk. Jag ska även träffa lilla Frida och kanske Carro (om jag någonsin får tag på henne? heh). Resan är delvis i terapeutiskt syfte så att jag inte ska börja utveckla min flygrädsla igen, övning ger ju nämnligen färdighet!

Min framtida karriär som fritidspolitiker?

Jag hittade ett personlighetstest på Linnéas blogg som jag tyckte passade rätt bra in på mig själv. yrkena som fanns med skulle jag ändå kunna tänkta mig att ha, inte präst eftersom jag är o-religös då men... Så här blev resultatet!


Din personlighetstyp:

Tystlåtna, idealistiska tänkare. Vill tjäna mänskligheten. Strävar efter att leva upp till sina värderingar, som tenderar att vara omfattande och väl genomtänkta. Extremt lojala. Flexibla och avslappnade så länge de inte upplever att någon av deras grundläggande värderingar hotas. Oftast begåvade skribenter. Kvicktänkta, med förmåga att se nya möjligheter. Vill förstå och hjälpa andra.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Skribenter, artister, personalvetare, socialarbetare, svensklärare, bildlärare, förskole- och dagispersonal, präster, psykologer, forskare, fritidspolitiker, redaktörer, studievägledare, journalister, religionslärare.


Mitt mediatvång

Ikväll blir det ensam-tv-kväll eftersom jag har blivit sjuk tack vare att Cs arbetskompisar hängde på jobbet även fast dom var sjuka. tack för det era jävla monster. Jag gillar ju inte att vara sjuk. speciellt inte när träningen går så pass bra att jag tänkte lägga på ett extra pass varje vecka. Jag ska ju i och för sig inte gnälla, jag går ju själv till skolan sjuk och det är ju av rent egoistiska skäl, jag orkar inte missa något. så förlåt i förväg om jag smittar ner någon.

Det andra tvprogrammet
jag kollar på ikväll är färjan. Bartendern håkan är ju så jävla lustig. han är väl typ 40 och är helt "hey, mitt jobb är svinsoft, man får träffa brudar, lönen är fet, arbetstiderna är grymma och så är jag jävligt bra på att bartendra". klart att han är bra på sitt jobb, hur svårt är det att bartendra efter 18 års träning. nu står han och kryter om att han är så jävla bra på att sälja. jaha, grattis Håkan.

På tal om bananer,
jag måste få be er om hjälp. jag har helt slut på bra träningsmusik så jag tänkte om ni hade något tips? Jag gillar mycket, det behöver inte vara svinbumpig musik bara för att man tränar. senaste favoriten på crosstrainern har varit kleerup - longing for lullabies. egentligen vill jag bara ha något bra, allt som är bra peppar ju på ett eller annat sätt.


Nu - senaste greys anatomy

min lägga

På begäran har jag fotat lite i våran läghenhet för att ni ska få se hur vi bor. vi har ju alltid ständiga renoveringsprojekt här hemma så bara för att man har varit här en gång behöver det inte se likadant ut nästa gång. Jag tycker att det är då kul att förändra, förnya och fräscha upp. nästa projekt kan bli att måla toaletten i vitt samt att lägga nytt golv i sovrummet och på ballisen men man vet aldrig. här kommer bilderna:



Det ser ju ganska hemtrevligt ut...


Min Fight

igår var jag på K1galan med några vänner och jag blev ändå sjukt förvånad över min reaktion. jag tyckte att det var riktigt kul att kolla på fighterna. Deltagarna är ju faktiskt inte ovänner eller ute efter att förstöra varandra utan alla vet ju vad de ger sig in i, det är antalet träffar som räknas. Det var riktigt spännande och grabbarna var grymma. Kvällen till ära hade jag sminkat mig riktigt snyggt och kletat på dom läckraste lösögonfransarna. Tack Fanny för tipset! Jag blev väldigt nöjd med makeupen och känner mig sugen på att hitta på något mer roligt bara så att jag får testa någon ny sminkning.


Tyvärr syns inte
ögonskuggan så mycket eftersom att lösögonfransarna nästan bildar en vägg. ögonskuggan heter iaf empire och kommer från makeupstore och är en typ lila-kromig eyedust. mycket snygg. den kombinerade jag med en annan rosa-vit eyedust , angel. rouget heter blush me twice och kommer från sephora och går inte att få tag i sverige vad jag vet. nästa gång jag ska festa till det blir det nog en grön sminkning!



RSS 2.0